Home » Businessclub » Nieuws » Ted Vollebregt, de nieuwe voorzitter van de nieuwe Sponsorcommissie van RKVV Westlandia.

Ted Vollebregt, de nieuwe voorzitter van de nieuwe Sponsorcommissie van RKVV Westlandia.

📁 Nieuws businessclub 📅 dinsdag 25 april 2017
Ted Vollebregt, de nieuwe voorzitter van de nieuwe Sponsorcommissie van RKVV Westlandia. Ted Vollebregt, de nieuwe voorzitter van de nieuwe Sponsorcommissie van RKVV Westlandia. Ted Vollebregt, de nieuwe voorzitter van de nieuwe Sponsorcommissie van RKVV Westlandia. Ted Vollebregt, de nieuwe voorzitter van de nieuwe Sponsorcommissie van RKVV Westlandia.

 

Het verhaal van de voetballer

De geschiedenis van Ted Vollebregt en Westlandia begint ruim 40 jaar geleden.

Ik heb altijd aan de Hoogwerf gewoond en het was via de sloot  makkelijk oversteken  naar sportpark De Hoge Bomen. Ik was een redelijke middenvelder. In de junioren heb ik de verschillende selecties doorlopen. Als senior heb ik ruim 500 wedstrijden in het derde gespeeld en een fantastisch mooie tijd gehad. Ik heb veel vrienden over gehouden aan mijn voetballoopbaan.’

Het verhaal van de sponsor

‘Na mijn actieve voelbalperiode ben ik op een gegeven moment bordsponsor en later ook lid geworden van de Businessclub. Voor mijn andere hobby  werk ik als  directeur bij Klasmann-Deilmann Benelux, een grote speler op het gebied van potgrond en handel in veenproducten.’

Het verhaal van de voorzitter

Het voorzitter-verhaal van Ted Vollebregt begon 4 jaar geleden, toen hij terecht kwam bij de oude Sponsorcommissie met toen Hen van der Laar als voorzitter. Ted proefde wat sfeer en keek wat het allemaal inhield en ‘voordat je het wist was je betrokken geraakt en was je ineens voorzitter van de Sponsorcommissie.’ Zijn voorganger Hen van der Laar vond het na vele jaren voorzitterschap mooi genoeg geweest en had Ted spontaan gevraagd om de voorzittershamer over te nemen. ‘Dat wilde ik wel, overigens zonder precies te weten waar dit naar toe zou leiden.’

‘Ik kwam toen al snel in contact  met Art Wubben, bestuurslid van de Businessclub. We raakten in gesprek en we constateerden, dat we allebei voor een eigen doelgroep zoveel mogelijk financiële middelen probeerden binnen te halen, de Sponsorcommissie  voor de vereniging  en de Businessclub  voor de zondagselectie. Eigenlijk visten we in dezelfde vijver en dat is niet goed als vereniging.’

Mijn voorkeur was dat één orgaan de belangen behartigt van de commerciële activiteiten van en voor de vereniging.’

‘Twee jaar geleden zijn we gestart met de integratie, we hebben hiervoor uiteindelijk gelukkig ruim de tijd genomen. Ik heb toen een aantal  vrienden en goede bekenden benaderd om zitting te nemen in de nieuwe Commissie. Die zeiden gelukkig  ja, allemaal leuke mensen met een echt Westlandia-hart.

Nadat we voldoende waren  ingewerkt door de voormalige bestuursleden is op 1 juli 2016 de integratie uiteindelijk afgerond’.

Het verhaal van de andere voorganger

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2017 maakte George Droog bekend dat hij het voorzitterschap van de Businessclub overdroeg aan Ted Vollebregt. De overdracht is  stapsgewijs  gaan. George is al sinds de oprichting het gezicht van de Businessclub en hij heeft een breed netwerk. Gelukkig kunnen we van zijn verdiensten gebruik blijven maken, bijvoorbeeld bij de interviews boven na een wedstrijd van het eerste. Dat doet hij ,met een komische ondertoon, maar  met serieuze vragen  wordt de wedstrijd  samen met de trainers geanalyseerd. (Je zou bijna zeggen dat hij verstand van voetbal heeft.)

 ‘George blijft wel voorzitter van de Stichting Topsport die hij samen bestuurt met Harry van Kester en William vd Haak. Deze stichting zorgt er met name voor dat alle contracten en afspraken met spelers goed worden vastgelegd .’

Het verhaal van al het nieuwe in de Sponsorcommissie RKVV Westlandia. 

We werken nu met relatiebeheerders, omdat we ruim 200  sponsoren hebben . Samen met de oud bestuursleden en nog een paar Westlandianen zijn we nu met meer dan  10 relatiebeheerders die ieder contacten onderhouden met een aantal sponsoren om hun belangen zo goed mogelijk behartigen. Arthur van der Goes stuurt de relatiebeheerders aan.

Sinds het nieuwe bestuur is aangetreden is onlangs voor de tweede keer een gala avond in de Grote Kerk van Naaldwijk georganiseerd.  Deze gala avond blijkt een groot succes met heerlijk eten en veel gezelligheid in een prachtige ambiance.

Tevens is er de sponsorruimte icm met de bestuurskamer opnieuw ingericht tot een sfeervolle ruimte.

Verder hebben we de prijzen van de reclameborden geactualiseerd. Dat was echt nodig aangezien deze al vele jaren niet meer waren aangepast.

In de Sponsorcommissie zit ook een afgevaardigde namens het bestuur. Dat is Martin Kouwenhoven, de man die de post commerciële zaken in het hoofdbestuur bekleed. Zo blijven beide organen op de hoogte van elkaars handel en wandel en ‘ins en outs’.

Het verhaal van de financiën 

Het bestuur bepaalt uiteindelijk waar de inkomsten van de Sponsorcie aan worden besteed. Het gaat bijvoorbeeld naar de breedtesport, d.w.z. naar de jeugd en de vereniging in brede zin zoals trainers. Het gaat naar de topsport, richting selecties. Een deel is bestemd voor de  zondagselectie, maar ook de zaterdagselectie.  Natuurlijk blijft er ook  geld nodig voor vernieuwingen en investeringen.

Er zijn op dit moment bijna 100 Businessclubleden en ruim  100 club-sponsoren. Zij verschaffen de vereniging financiële middelen en dat is belangrijk voor de continuïteit.

BC leden krijgen daarvoor een groot netwerk en meerdere  evenementen per jaar. Bij thuiswedstrijden is men welkom in de vernieuwde  sponsorruimte voor een borrel. Er wordt enkele keren per jaar een ‘Thuis bij’ georganiseerd, waarbij sponsoren op bezoek gaan bij elkaars bedrijf. Verder organiseert de Sponsorcommissie RKVV Westlandia een nieuwjaarsreceptie, een gala-avond en bij de start van het seizoen worden  de spelers  tijdens een gezellige avond voorgesteld aan de sponsoren.

De namen, geen verhaal

Voorzitter:                                                                        Ted Vollebregt

Secretaris:                                                                       Martijn van de Wetering

Penningmeester:                                                              Harry van Kester

PR & Media:                                                                      Arthur Zuijderwijk

                                                                                       Sandra Lievaart

Relatiebeheer:                                                                  Arthur van der Goes

Technische Zaken:                                                            Bernard van der Valk

Afgevaardigde van Hoofdbestuur:                                      Martin Kouwenhoven

 

Het verhaal van de uitdaging

‘Vorig jaar draaide de zondag een topseizoen met als resultaat promotie naar de derde divisie. Dit jaar zijn de resultaten opnieuw boven verwachting. Dan is het de uitdaging van de Sponsorcommissie om de begroting parallel te laten lopen met de ambities van de club.  Mede daarom  zijn we vorig jaar gestart om een gala-avond te organiseren met daaraan gekoppeld een veiling met aantrekkelijke kavels.

Economisch gaat het gelukkig  weer goed in Westland en het succes van de zondag en de zaterdag trekt inderdaad nieuwe sponsoren. Tevens blijven we zoeken naar Westlandse bedrijven die zich via Westlandia willen profileren in het Westland en omgeving. ’

Dit is het verhaal van een florerende voetbalvereniging.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden