Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 372

📁 Mooie verhalen 📅 dinsdag 29 maart 2016
Oude doos 372

Uit het binnenhof van 4 april 1966

Westlandia en RKAVV deelden punten in enerverend duel

Naaldwijk- De talrijke bezoekers van de wedstrijd Westlandia – RKAVV zijn aan de Lange Broekweg te Naaldwijk getuige geweest van een aantrekkelijke en spannende wedstrijd, waarin geheel in de verhouding de punten na een 1-1 gelijkspel werden gedeeld. RKAVV speelde in de eerste helft met een versterkte defensie – soms speelden er 6 à 7 spelers in de achterhoede – terwijl hun tactiek er op gericht was om door middel van snelle en goed opgezette aanvallen tot scoren te komen.

Deze uitvallen van RKAVV hadden vooral in de eerste helft meer inhoud dan de vloedgolf van aanvallen van de groen-witten. De voorwaartsen van Westlandia lieten het deze middag afweten en vooral Kees van Dam speelde een dermate nonchalante en ongeïnteresseerde wedstrijd dat zijn verdere opstelling aan een zijden draadje is komen te hangen. Toen in de 20e minuut Koos Groenewegen linksbuiten van RKAVV Nico Gahrman even de vrije teugels liet, had deze schutter succes met een fel en goed gericht schot 0-1. Op het middenveld speelde Leo Fransen deze middag een voortreffelijke wedstrijd terwijl in de defensie Harry Scholtes bijzonder op dreef was. Ondanks paniekerig voetbal in de rood-witte defensie wisten de Westlandianen voor rust de gelijkmaker niet op het scorebord te brengen, mede doordat doelman van Baren enkele kopstoten van Ballering kundig onschadelijk maakte.
De tweede helft was nauwelijks zeven minuten oud toen Westlandia naast RKAVV kwam. Na goed voorbereidend werk van Visser kwam linksbuiten v. d. Voort alleen voor doelman van Baren. Het slecht gerichte schot stuitte voor de voeten van de doelman, maar v. d. Voort herstelde zich door de terugspringende bal in het net te deponeren 1-1.

Westlandia was meer in de aanval doch volhardde in het teveel door het midden te spelen in plaats van via de vleugels, zoals de Leidschendammers bij hun uitvallen deden. In de 22e minuut kreeg Kees van Dam een unieke kans maar tot tweemaal toe bracht hij de kans om zeep. Eerst knalde hij keihard tegen een op de grond liggende achterspeler in plaats van in het verlaten doel, terwijl de terugspringende bal voorlangs werd geschoten.

Nadat de aanvalsleider van RKAVV rakelings over het heiligdom van J. v. d. Ende had geschoten, golfde het spel met snelle aanvallen - waarbij beide ploegen hard werkten – over en weer. RKAVV kreeg verschillende hoekschoppen te nemen maar steeds opnieuw wist de groen-witte defensie zich met stopper Scholtes aan het hoofd te herstellen. Van Dam onderstreepte nogmaals zijn slechte vorm door op een nonchalante wijze verschillende kansen om zeep te brengen. Zelfs een hoekschop knalde hij achter. Vijf minuten voor het laatste signaal van de correct leidende arbiter H. A. Geurens was Ton v. d. Voort bijna nog matchwinnaar geworden, maar zijn harde schot suisde juist aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Voor vriend en vijand alleszins bevredigende 1-1 uitslag was het resultaat van twee ploegen die met hard en enthousiast werken loon naar werken kregen.

Stand 2A

Roodenburg 15 11 3 1 25 42-13