Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 373

Oude doos 373

Uit het binnenhof van 24 april 1966

Westlandia liep een 2-0 achterstand verrassend in

Naaldwijk- Een hardwerkend Westlandia heeft in de tweede helft tegen Laakkwartier kans gezien om een 2-0 achterstand in de eerste speelhelft om te buigen naar een 2-2 eindstand, waarmede Westlandia méér en Laakkwartier beslist minder kreeg dan het verdiende. Na een aantrekkelijke eerste helft, volgde een rommelige tweede helft, mede doordat de arbiter tot vreemde beslissingen overging. Jammer voor de talrijke voetbalenthousiasten weet Westlandia enthousiasme niet te completeren met goed geplaatst spel. Het plaatsen van de bal was ook deze middag weer bedroevend slecht verzorgd en vooral in de eerste helft werd dit noodlottig, daar de Westlandianen in die periode ook nog een teveel afwachtende houding aannam, tegen een sneller en directer spelend Laakkwartier.

Reeds na 5 minuten keek Westlandia tegen een 1-0 achterstand aan nadat doelman v. d. Ende bij een hoekschop de bal liet glippen, hetgeen voor de attente Kamerbeek een kolfje naar de hand was. Overigens liet dezelfde Kamerbeek het in de 13e minuut afweten, door de bal in vrije positie keihard tegen de deklat te knallen. Door Bijsterveld en Bartels vaak via Kamerbeek kwam Laakkwartier herhaaldelijk gevaarlijk voor de veste van doelman J. v. d. Ende. Nadat Bijsterveld in de 20e minuut tegen doelman v. d. Ende had geschoten kwam de bal voor de schietgrage voeten van Kamerbeek die de stand op 2-0 bracht. In de Westlandia-defensie ontbrak H. Scholtes waarbij G. Scholtes in de achterhoede stond opgesteld. Tot tweemaal toe redde Scholtes op de doellijn nadat doelman v. d. Ende reeds geslagen was, terwijl in de 36e minuut Grootscholten de bal achter doelman v. d. Ende van de doellijn knalde. De eerste gevaarlijke inzending van Westlandia kwam in de 40e minuut...... waarbij G. Scholtes doelman Klumpers in actie bracht bij een gerichte kopstoot waarbij Wil Roos de hoekschop goed in de doelmond plaatste. Daarna zag Ballering een fel schot naast het doel belanden. Dit waren in de eerste helft de enigste groen-witte wapenfeiten....!! In de tweed helft speelde Wil Roos op de rechtshalfplaats waarbij G. Scholtes in de voorhoede ging spelen. Wil Roos speelde in de verdediging in deze periode een goede tweede helft, terwijl G. Scholtes in de voorhoede te vaak met lichaamskracht werkte en beslist onder zijn kunne speelde.

Eerste gevaar

Het eerste gevaar kwam weer van Laakkwartier toen in de 6e minuut doelman v. d. Ende de bal bij een hoekschop andermaal liet glippen, het liep echter ditmaal goed af...! Overigens mocht doelman v. d. Ende niet mopperen toen hij in de 20e minuut bij een gevaarlijke aanval van Laakkwartier de bal voor de voeten van de vrijstaande Beisterveld sloeg. Verbijsterd knalde Beisterveld de bal tegen de deklat, waarna Roos opluchting bracht. Uit deze afgeslagen aanval kwam de bal bij Ballering die zich handig van enkele spelers ontdeed en de bal daarna naar de vrijstaande van Dam – nog steeds niet in vorm – plaatste die met een fraaie voltreffer doelman Klumpert kansloos maakte 2-1. Westlandia werd daarna – door feller op de bal te spelen – iets agressiever en zowaar gelukte het in de 9e minuut voor het einde een 2-2 eindstand op het scorebord te brengen. Een paniekerig gestuntel in de Laakkwartier defensie werd besloten met een terugspeelbal op doelman Klumpert..... waarbij Ton v. d. Voort dankbaar profiteerde door juist iets eerder bij de bal te zijn en de gelijkmaker te scoren.

Eervol

Indien de Westlandianen het grote enthousiasme dat de ploeg doorgaans eigen is in de resterende wedstrijden aan beter verzorgd spel weten te compenseren dan moet een eervolle tweede plaats zeker tot de mogelijkheden behoren. Vooral het onderdeel “bal plaatsen” zowel in het spel als bij inworpen en uittrappen verdient beslist de volle aandacht... mede om het spel voor de talrijke supportersschare aantrekkelijk te maken.

In de volgende oude doos: Westlandia - RVC op 11 april (2e Paasdag) 1966

Tonoudedoos