Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 375

Oude doos 375

Uit het binnenhof van maandag 2 mei 1966

Westlandia moest in Blauw – Zwart meerdere erkennen

Aantrekkelijke wedstrijd met 2-3 uitslag.

Naaldwijk - Toen de voortreffelijk leidende arbiter B. Honsbeek het voor de Blauw-zwarters verlossende laatste fluitsignaal had laten horen, veerden de spelers enthousiast omhoog. Volkomen verdiend wisten zij de destijds geleden 3-2 nederlaag in Wassenaar met een stevige maar volkomen faire wedstrijd te revancheren. En al hebben de Westlandianen dan verloren, het zal de talrijke toeschouwers zeker niet in mineur stemming hebben gebracht. Er werd in hoog tempo – vooral voor de rust – gespeeld, met wisselende kansen, waarbij moet worden opgemerkt dat het zowel in de achterhoede als in de voorhoede bij Blauw-Zwart beter klopte dan bij de Westlandianen.
Westlandiaan de Gier die de ploeg voor de afwezige H. Scholtes completeerde waardoor Wil Roos als rechtsback stond opgesteld, moest ervaren dat dit tempo hem te machtig was, doch wellicht verdient deze speler andermaal een kans. Overigens kwam het enigste gevaar in de groen-witte voorhoede ook deze middag weer van Ballering. Zowel v. Dam als v. d. Voort bleven beneden de maat, mede doordat de lange v. Oosten en stopper Wildebrand weinig moeite hadden met het doorzichtige en juist iets te trage spel. Daar bovendien doelman H. v. Deursen weinig spectaculair werk kreeg op te knappen, kwam het Westlandia overwicht in de tweede helft niet met doelpunten tot uitdrukking.

Flitsende aanvallen

Met flitsende aanvallen werd wederzijds begonnen en de harde kopstoot van Gerwers vloog juist naast. Een gevaarlijke terugspeelbal van Wil Roos wist doelman v. d. Ende van de schoen van de gevaarlijkste speler Roel Timmer te plukken. Herman Wolters loste op fraaie en beheerste wijze een situatie op toen doelman v. d. Ende geslagen was. Een handsbal van Wil Roos betekende een vrije trap op de rand van het bekende gebied. Gerwers knalde de bal keihard in maar via de onderkant van de deklat schoot de bal het veld weer in. De Gier kreeg scoringskansen maat te zacht en onvoldoende gerichte schoten brachten deze kansen om zeep. Toen in de 32e minuut één van de vele gaten in de Westlandia verdediging viel kwam Gerwers vrij voor doelman v. d. Ende. Het schot beukte de staander maar de attent reagerenden Roel Timmer gaf de te laat reagerende doelman v. d. Ende geen schijn van kans 0-1. Wolters op links opgerukt knalde eveneens tegen de paal, terwijl even later een voorzet van zijn schoen door de tegenvallende v. d. Voort – hij hield deze middag de bal vaak te lang bij zich – werd over gekopt. Nadat de Gier in vrije positie de bal in handen van doelman v. Deursen had geschoten bracht doelman v. d. Ende een fraaie redding tot stand ten koste van een hoekschop, waaruit Roel Timmer tegen de deklat kopte.

Keihard schot

Twee minuten in de tweede helft was het Roel Timmer die met een keihard schot een defensiefout afstrafte 0-2. Westlandia werd daarna sterker maar andermaal werd er slecht geplaatst, terwijl enkele spelers het te gemakkelijk opvatten. Een gevaarlijke inzending van Ballering ging naast, terwijl Kees van Dam eveneens het vizier niet goed gericht had staan. Na een half uur verkleinde Westlandia dankzij linksback Westgeest de achterstand. De back scoorde namelijk fel door Ballering op de huid gezeten met een fraaie boogbal. Met nog een kwartier te spelen was nog alles mogelijk, maar Gerwers stelde deze zege 13 minuten voor het einde veilig 1-3. Het spel der Westlandianen werd daarna te krampachtig en te geforceerd om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Toen 7 minuten voor het einde een flitsende aanval bij Ballering belandde gaf deze doelman van Deursen met een gerichte schuiver geen kans 2-3. Westlandia probeerde het daarna nog wel maar de gelijkmaker bleef iut..........!!

Stand 2A:
Roodenburg 17 29
RKAVV 17 17
LFC 18 21
HBS 17 15
RVC 18 21
HOV 16 14
Westlandia 17 19
Blauw Zwart 18 14
Laakkwartier 17 17
Lugdunum 17 11
Spartaan ’20 17 17
Quick 17 11

In de volgende oude doos: RKAVV - Westlandia 8 mei 1966.

Tonoudedoos