Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 376

📁 Mooie verhalen 📅 dinsdag 26 april 2016
Oude doos 376

Uit het binnenhof van maandag 9 mei 1966

Westlandia verloor van rkavv futloze wedstrijd
Naaldwijk - In de eerste speelhelft hebben RKAVV en Westlandia de toeschouwers nog enigszins tevreden gesteld, maar de tweede helft was vooral van Westlandia-zijde teleurstellend en futloos na een korte en felle start. Met 3-1 zegevierden de Leidschendammers volkomen verdiend en kwamen daardoor gelijk met de Westlandianen,

Westlandia startte met windvoordeel waarna in de 10e minuut het eerste wapenfeit kon worden aangetekend en wel de kans van de Gier die hoog over werd geschoten. Gaandeweg nam RKAVV het initiatief over en in de 15e minuut schoot S. Bolleboom in de kleinst mogelijke hoek fraai achter doelman v. d. Ende, die deze middag en de Westlandianen van een grote nederlaag heeft weten af te houden, Vlak daarop moest doelman v. d. Ende zich gewonnen geven en bracht N. Gahrman de stand naar 2-0. A. de Gier kreeg daarop de kans de achterstand te halveren maar zijn ditmaal goed gerichte schot werd even subliem gestopt. Het was uitstel van executie want in de 20e minuut wist de Gier toch een goed door Kees van Dam aangegeven bal in een doelpunt om te zetten. De Westlandia-defensie speelde paniekerig terwijl andermaal het plaatsen van de bal alles te wensen overliet. Cock v. d. Ende haakte juist buiten het strafschopgebied in de 32e minuut de aanvalsleider van Veen. Arbiter Krouwel – die deze middag meerdere verkeerde beslissingen nam - deed de Leidschendammers daarop een strafschop cadeau die prompt door aanvoerder N. v. d. Valk werd benut 3-1. De resterende speeltijd werd futloos tot aan de rust uitgespeeld. In de tweede helft startte de Westlandianen andermaal agressiever maar zowel Ballering als de Gier lieten het in de afwerking afweten. Toen na een kwartier doelman v. d. Ende uit zijn doel kwam om een bal weg te trappen, werd hij omspeeld door S. Bolleboom. Hij trachtte een doelpunt te voorkomen door deze speler vast te houden. Met een fraaie save wist doelman v. d. Ende ditmaal de strafschop die door aanvoerder N. v. d. Valk werd genomen te stoppen. Westlandia putte daaruit de moed om in de aanval te gaan maar onsamenhangend spel, slecht plaatsen en nog slechter in de afwerking waren de oorzaken dat aan de met de rust bereikte 3-1 stand geen verandering meer kwam.

Onderspit
Daar van de staartclubs alleen Lugdunum het onderspit moest delven en wel tegen kampioen Roodenburg, zullen de Westlandianen in de resterende 4 wedstrijden toch nog één of meerdere punten moeten behalen om niet in de degradatiezone terecht te komen. Gezien de 6-2 overwinning van Quick op LFC, de 3-0 van HOV op Laakkwartier en de 4-0 van Blauw-Zwart op Spartaan ’20 is er danig beroering in de onderste gelederen. Bijzonder fraai werk leverden de reserves van Westlandia in de uitwedstrijd tegen Xerxes III. Frans Bultink werd in het beruchte gebied gehaakt en de toegekende strafschop wist dezelfde speler in een fraaie voltreffer om te zetten. Deze treffer betekende tevens de zege voor de Westlandianen.

Stand 2A
Roodenburg(Kamp) 18 31
Spartaan ’20 18 17
RVC 19 23
HOV 17 16
LFC 19 21
Blauw-Zwart 19 16
Westlandia 18 19
HBS 18 15
RKAVV 18 19
Quick 18 13
Laakkwartier 18 17
Lugdunum 18 11

In de volgende oude doos: Westlandia - RVC 15 mei 1966.

Tonoudedoos