Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 377

Oude doos 377

📁 Mooie verhalen 📅 zondag 01 mei 2016
Oude doos 377

Uit het binnenhof van maandag 16 mei 1966

Paal en lat stonden succes westlandia in de weg. Meer werklust tegenover beter spel van RVC gesteld.
Naaldwijk -Een vloedgolf van aanvallen in de tweede speelperiode op de RVC-veste heeft slechts één voltreffer opgeleverd voor de Westlandianen. Zowel paal, lat als slechte afwerking hebben verder ofwel volledig succes in de weg gestaan. Immers de ene treffer betekende tevens de 1-1 gelijkmaker en eindstand. RVC startte met windvoordeel maar alvorens tot scoren te komen kwam het eerste gevaar van Westlandia-zijde. Immers indien A. de Gier na een kwartier spelen vrij voor doelman Clemenkowff komende de bal in het doel in plaats van juist naast de staander had geplaatst dan had niemand zich daarover verbaasd.

Tegenover het technisch beter verzorgde spel stelden de Westlandianen een grotere dosis werklust. De gevaarlijke aanvallen van RVC werden kundig door de defensie met stopper H. Scholtes aan het hoofd gepareerd. Niettemin moest doelman v. d. Ende volledig in actie komen bij een gevaarlijke kopstoot van de aanvalsleider. In de 27e minuut moest doelman v. d. Ende zich op een onhoudbaar schot van C. Clavan gewonnen geven. Na een half uur spelen bood v. d. Voort de meegekomen de Gier andermaal een unieke kans maar deze speler schoot de bal naast het lege doel. De tweede helft startte Westlandia met windvoordeel in hoog tempo. Reeds in de 2e minuut bracht de kruising van paal en lat redding toen de meegekomen Grootscholten inschoot. Westlandia werd duidelijk sterker en RCV moest zich geheel in de verdediging terugtrekken. Toen de aanvoerder op de rand van het strafschopgebied de Gier van de bal afzette, werd de goed genomen vrije schop door Wil Roos – achterspeler deze middag!!! – fraai over de handen van doelman Clemenkowff ingekopt 1-1. Dit was het sein der Westlandianen om nog feller door te gaan. Daar er nog 20 minuten te spelen was zat de zege er nog volledig in. Leo Fransen schoot een voorzet van Fransen juist naast. Even later kreeg hij de unieke kans om dit feilen goed te maken maar alleen voor doelman Clemenkowff komend liet hij het afweten. De Gier zond de bal met een boogschot in maar via de buitenkant van de paal ging ook deze scoringskans verloren. Een vliegend schot van v. d. Voort suisde rakelings over terwijl van Dam daarna alle tijd kreeg om te scoren…. Maar zijn schot ging naast het doel. Van Gallen moest zich door de RVC ‘er Heiblom laten vervangen. RVC moest zich bepalen tot uitvallen die vaak via de handige en snelle P. v. d. Wouw werden geleid, maar de defensie hield fraai stand. Dat Ton de Gier deze middag geen greintje geluk had in de afwerking bleek enkele minuten voor het einde toen een schot via de deklat door doelman Clemenkowff corner werd gewerkt. Al was Westlandia in deze tweede helft duidelijk sterker toch zal vriend en vijand  met deze puntenverdeling vrede hebben kunnen nemen. Immers het beter verzorgd technisch spel had beslist – vooral in de eerste helft – bij RVC meer inhoud dan het zwakke spel van de hardwerkende Westlandianen.

Westlandia 7 werd kampioen.
Naaldwijk - Nadat de 1e speelhelft met veel onbenutte kansen en slechts één treffer van        W. Canten was besloten, hebben de Westlandianen (zevende elftal) onder aanvoerder A. Vollebregt en leider J. Dijsselbloem de tweede speelhelft het bezoekende PDK met een 6-1 nederlaag verslagen. Hierdoor werden de Westlandianen naast het vierde elftal van Westlandia kampioen van hun afdeling    

In de volgende oude doos: Westlandia – Laakkwartier 19 mei 1966.

Tonoudedoos

Deel dit artikel met je vrienden