Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 379

📁 Mooie verhalen 📅 zondag 15 mei 2016
Oude doos 379

Op zaterdag 20 mei 1966 schreef het Binnenhof

Westlandia – Quick met twee invallers Naaldwijk- in de wedstrijd van aanstaande zondag om half drie op het Westlandia-terrein aan de Langebroekweg te Naaldwijk moet Westlandia met twee invallers aantreden tegen het Haagse Quick. Wil Roos die in de wedstrijd van Blauw Zwart een blessure aan zijn dijbeen opliep bleek een inwendige bloeding te hebben. Hij staat voorlopig zeker op non-actief. Kees van Dam die in de eerste speelhelft geblesseerd raakte is absolute rust van het been voorgeschreven. Voor deze twee spelers staan Cock v. d. Ende en Ton Ballering respectievelijk als rechtsbuiten en rechtsbinnen opgesteld.

Uit het binnenhof van maandag 22 mei 1966

Westlandia bewees Quick een vriendelijke dienst, haantjes wonnen met 5-1

Naaldwijk - In de vorige competitie kwam Quick in de voorlaatste wedstrijd naar Naaldwijk om Westlandia de punten afhandig te maken door het kampioenschap in de wacht te gaan slepen. Een bijzonder enthousiast spelend Westlandia speelde in die wedstrijd “de wedstrijd van het seizoen” en zond bijzonder sneu voor de Haantjes de bezoekers met een 5-1 nederlaag huiswaarts.
Gisteren togen de Westlandianen naar Haneburg om andermaal te spelen tegen Quick dat in ernstige degradatiezorgen verkeerde. De Westlandianen waren geheel vrij van zorgen .... En bewezen in een zomeravondvoetbalwedstrijd de Haantjes ter compensatie van de 5-1 nederlaag in het vorig seizoen een grote dienst door de eer en twee kostbare punten bij Quick te laten. Het was zowel van Quick als van Westlandia-zijde een bijzonder matige voetbalvertoning, die dank zij twee treffers van aanvoerder Palstra in de eerste speelhelft werd besloten. Westlandia had G. Scholtes en L. Fransen buiten de ploeg gelaten. Quick nam aanvankelijk het initiatief dat zij gaandeweg prijs moesten geven, waarna de bal over en weer ging. Het gelukte in de 25e minuut aanvoerder Palstra al vallende de door rechtsbuiten R. v. Zutphen vóór gebrachte bal achter doelman v. d. Ende te koppen. Twee minuten later kwam andermaal een dergelijke aanval over rechts en nu schoot Pa;stra de voorzet van van Ztphen in het Westlandia-doel. De aanvallen van Westlandia vertoonden geen enkel reëel gevaar zodat met deze 2-0 stand aan de rust werd begonnen.

Schietkans Direct in de tweede helft knalde D. Kramer een vrije schietkans naast het doel. Er werd lusteloos – vooral van Westlandia-zijde – tegen de bal getrapt waarmee de minuten voortkropen. Een kwartier voor het einde moest Harry Scholtes zich wegens een blessure door C. v. d. Ende laten vervangen. De enige wapenfeiten in de slotfase kwamen van de voet van van Zutphen. Alleen voor doelman v. d. Ende komend, schopte hij de bal tegen de uitlopende doelman, terwijl vlak daarop buiten bereik van de doelman de bal tegen de staander werd geschoten. De jeugdige Quick-goalie kreeg vrijwel geen enkel moeilijk schot te verwerken, zodat geheel in de lijn der verwachtingen de twee punten op Haneburg bleven.

In de volgende oude doos: Roodenburg – Westlandia 30 mei 1966, einde competitie.

Tonoudedoos