Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 381

Oude doos 381

📁 Mooie verhalen 📅 maandag 15 augustus 2016
Oude doos 381

Kent u ze nog, de tegenstanders uit 1966-1967.

In de Westlandiaan van 27 juli 1966 stonden ze allemaal op een rijtje.

2e klasse A
Alphia, Blauw-Zwart, Fluks, H. B. S., Laakkwartier, Leonidas, L. F. C. , De Musschen, O. D. S., R. K. A. V. V. , R. V. C. en Westlandia.
Men kan het gerust pittig noemen, ofschoon er 6 clubs bij zijn welke wij afgelopen seizoen ook ontmoet hebben. Verder zijn Alphia, Leonidas en ODS oude bekenden uit de derde klasse van voorheen en wij ontmoeten in Fluks en De Musschen twee geheel nieuwe gezichten. Veel zal afhangen of onze deskundigen kunnen slagen met het toepassen van de zo noodzakelijke verjonging in het elftal. Het programmaverloop, c.q. de indeling van de wedstrijden, zal er aanvankelijk veel toe kunnen bijdragen hoe ons optreden in der eerste fase van de competitie zal zijn. Met veel goede wil en een hechte teamgeest zullen de Westlandianen het best weer rooien. Daarbij zal elke deelnemer weer zeer veel van zijn vrije tijd moeten besteden aan de wekelijkse oefeningen waarvoor wederom de heer A. de Jong garant staat. (stelt u zich voor twee avonden trainen, dinsdag voor elke senior die zin heeft en donderdag alleen voor de selectie met één lamp tussen veld 1 en 2 .) Met de wens op veel succes zien we dingen die komen gaan in het nieuwe seizoen met optimisme tegemoet. Ook indien het aanvankelijk wat tegenzit, zullen niet alleen de spelers maar ook de belangstellenden veel clementie moeten kunnen opbrengen om een morele bijdrage te leveren tot een spoedig herstel. We stellen van tevoren vast dat elke competitie zijn risico meebrengt, maar zo ’n competitieverloop biedt altijd voldoende perspectief voor sensatie en aantrekkelijke duels. Voor het uitbuiten van mogelijkheden zullen de deelnemers middels hun volle inzet en goede wil kunnen zorgdragen. Wij rekenen weer ten volle op hen.......!

De reserves
Westlandia 2 is als volgt ingedeeld (reserve 2e klasse A)
DHZ 2, HBS 2, HDVS 2, Laakkwartier 2, Neptunus 3, ONA 2, RFC 2, Roodenburg 2, Sparta 4, SVV 3, VUC 2 en Westlandia 2.
Evenals vorig jaar een “zware” afdeling, maar onze reserves schijnen er aardig mee overweg te kunnen. Als ze niet al te grote offers moeten brengen voor de samenstelling voor het eerste, dan loopt dat echt niet uit de hand en kunnen zij weer een goed seizoen tegemoet zien.

Jac. V. Zeyl

In de volgende oude doos: Beschamend schreef Jac. V. Zeyl over het WK 1966