Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 385

📁 Mooie verhalen 📅 vrijdag 02 september 2016
Oude doos 385

Uit het Binnenhof van 19 sptember 1966

Westlandia behaalde in Dordrecht eerste kostbare punt
Ook deze keer weer matige wedstrijd

Naaldwijk - Westlandia heeft van de trip naar Fluks in Dordrecht er een kostbaar punt van weten over te houden, na wederom een matige voetbalwedstrijd. Deze matigheid kenmerkte zowel Westlandia als Fluks en vooral ook in de eerste speelhelft. Het feit dat in de eerste speelhelft beide doelmannen vrijwel geen werk kregen op te knappen typeert deze typeert deze matigheid.
Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij men van weerszijden elkaar zeer slecht wisten te vinden. Zeker de spelers hebben zich wel ingezet, maar het plaatsen van de bal en het positie kiezen was zo slecht dat het beslist geen aantrekkelijke wedstrijd is geworden. Na een blanke ruststand, kwam Westlandia direct in de aanval en toen Ton Ballering goed doorgebroken op het punt stond Westlandia naar de leiding te schieten trachtte een Fluks achterspeler dit gevaar te bezegelen door Ballering vast te houden. Aanvoerder Haary Scholtes belastte zich persoonlijk met het nemen van de toegekende strafschop. Hij maakte daarbij geen fout, zodat de Fluks-goalie de bal slechts uit het net kon halen 0-1. Fluks werd daarna iets agressiever en toen na ongeveer 10 minuten spelen de Westlandia verdediging en verkeerd en onvoldoende ingreep werd de bal bij een hevige schermutseling voor het heiligdom van doelman v. d. Ende achter de doellijn gewerkt 1-1.

Doelmansgeluk Westlandia kwam daarna iets meer los, maar men wist elkaar deze middag bijzonder slecht te vinden. Daardoor werden de talrijk opgezette aanvallen vaak voortijdig gekeerd. Overigens kwam Westlandia heel dicht bij de overwinning , maar het bekende doelmansgeluk lachte de Fluks-goalie spontaan toe. Het was Ton Ballering die één van zijn bekende felle schoten afvuurde, waarbij de bal daverend tegen de onderkant van de deklat knalde.... en tot groot geluk van de Fluks-doelman daarna in de handen van deze doelman terecht kwam. Hoe beide teams ook streden voor de eindzege, de stand bleef 1-1 zodat broederlijk de punten werden gedeeld.
Dit resultaat behaalde ook de reserves van Westlandia in de uitwedstrijd tegen HDVS 3, terwijl Westlandia 3 met een 4-3 zege uit Den Haag terugkwam door HBS 6 te kloppen.

Gelezen in de Westlandiaan: Nostalgie, lidmaatschapsgeld voor een senior in 1966 omgerekend in Euro ‘s € 16.20, koop je nu nog maar 1 pitch bier en 2 glazen voor , dus toch die goeie ouwe tijd!
Ook in de Westlandiaan de aankondiging van het huwelijk van Hen Schelvis(onze scorebordman met Annie v. d. Berg op 6 oktober 1966, met alle gelukwensen van de club erbij.

In de volgende oude doos: Westlandia - RKAVV van 18 september 1966.

Tonoudedoos