Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 387

Oude doos 387

Uit het binnenhof van 3 oktober 1966

Tegenvallend Westlandia in Dordrecht verdiend verslagen

Eerste halfuur nog geen sprake van voetballes

Naaldwijk - Al mag de uitslag 6-1 dan wel iets geflatteerd zijn, verdiend hebben de Dordtenaren de zege op Westlandia volkomen. Immers hun positiespel, plaatsen van de bal en de afwerking van de aanvallen waren aanzienlijk beter van gehalte dan dat van de tegenvallende Westlandianen. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de Westlandianen een voetballesje zouden krijgen, immers in het eerste halfuur werd er over en weer goed gecombineerd en gespeeld.
Wel vestigde ODS de aandacht vooral op zich met een serie harde en goed gerichte inzendingen, maar doelman v. d. Ende deed fraai werk in zijn doel. Heel ongelukkig kopte Jac. Groenewegen in de 33e minuut uit een hoekschop de bal voor de voeten van F. Rosmalen, die prompt het net liet trillen (1-0). Enkele minuten daarna moest Ton v. d. Voort zich wegens een beenblessure door C. v. d. Berg laten vervangen. Bij een schermutseling voor het doel van Westlandia profiteerde C. v. d. Sluis van het treuzelen van de achterhoede en bracht de stand op 2-0. Na rust opereerde Wil Roos op de middenvoorplaats terwijl Ton Ballering de buitenplaats ging bezetten. Reeds na 5 minuten kwam ODS op 3-0, toen F. v. Eisden één van zijn vele afstandsschoten losliet, die doel trof. Westlandia kreeg in de daarna volgende tien minuten volop de gelegenheid om weer naast de Dordtenaren te komen, maar zowel Ballering als van Dam en Roos faalden schromelijk in de afwerking. Toen dit Westlandia-offensief in geen enkele treffer had geresulteerd, strafte spielmacher Rosmalen een defensiefout af en bracht daarmee de stand op 4-0. In de 25e minuut was het andermaal raak, 5-0, toen doelman v. d. Ende een terugspeelbal juist buiten de lijnen greep en C. v. d. Sluis met een daverende schuiver langs het “muurtje” de bal inschoot. Toen doelman v. d. Ende één van zijn weinige fouten van deze middag maakte, profiteerde F. v. d. Eisden daarvan om de stand naar 6-0 op te voeren.

Eer gered

Het pleit voor de groen-witten dat zij bleven strijden voor een dragelijker resultaat en zowaar gelukte dit tien minuten voor het einde door de eer te redden. Bij een aanval over links bracht C. v. d. Berg de bal op en plaatste hem goed voor het heiligdom van ODS. W. Grootscholten kopte de bal naar de vrijstaande Ton Ballering, die met een hard schot de eindstand op 6-1 bracht, daar in de resterende tien minuten beide doelen gevrijwaard bleven van verdere doorboringen. Hoewel de competitie nog lang is, zullen de Westlandianen toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Wie weet, halen zij volgende week het huzarenstukje uit als medekoploper De Musschen op bezoek komt in Naaldwijk. Met 2 punten uit 4 wedstrijden bezet Westlandia de voorlaatste plaats, alleen Bl. Zwart doet het met 1 punt nog slechter.
In de Westlandiaan van 11 oktober schreef ???(naam inzender bekend), ik weet niet meer wie het was, over onderstaande wedstrijd, ik zal u dit volgende week laten weten!!

In de volgende oude doos: WESTLANDIA – DE MUSSCHEN 9 oktober 1966.

Tonoudedoos