Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 393

📁 Mooie verhalen 📅 zondag 30 oktober 2016
Oude doos 393

Uit het binnenhof van 7 november 1966

Onfortuin en onmacht voor westlandia elftal

RVCtegen Westlandia op schot

Naaldwijk - Na een alleszins redelijke eerste speelhelft, waarin beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd waren, en die met een 2-0 voorsprong voor RVC werd afgesloten, volgde een tweede helft waarin Westlandia reeds na 5 minuten spelen door een ongelukkig buitenspeldoelpunt als een kaartenhuis in elkaar klapte. Toen bovendien Ton Ballering en H. Scholtes met blessures het speelveld moesten verlaten was het een troosteloze vertoning tot het verlossende fluitsignaal van de matig leidende arbiter H. J. Wolffenbutel klonk.

Het werd een verdiende 5-1 zege in het sportpark Irene voor RVC, al zal het onsportieve spel van de RVC ers van Gaalen, Clavan, Wessels en Kloor geen enkele toeschouwer hebben kunnen bekoren. Jammer is het steeds opnieuw te moeten ervaren dat dan ook enkele Westlandianen verzuimden het hoofd koel te houden, waardoor de wedstrijd nog een onprettig slot had kunnen krijgen. Het was voor de goed spelende H. Scholtes bijzonder sneu dat hij bij een vrije trap van van Leeuwen de bal juist voor de schietgrage voeten van Zeegers tikte, die dankbaar en onhoudbaar doelman v. d. Ende in de 12e minuut verschalkte. Vlak daarop was het bijna gelijk maar doelman v. d. Graaf tikte de kopbal van G. Scholtes nog juist corner. Nadat het onfortuin in de 29e minuut bij de Westlandianen had toegeslagen – de harde inzending werd buiten bereik van doelman de Graaf door de lat gekeerd – gelukte het 5 minuten later G. Scholtes –buitenspel?- beheerst de bal over de uitgelopen doelman in het doel te plaatsen (1-1). Enkele minuten voor de rust sloeg het noodlot toe toen de bal via de onderkant van de lat weer in het veld sprong waar geen Westlandiaan gereed stond om de bal weg te werken, maar precies de bal bij de toelopende Zeegers terecht kwam die de stand op 2-1 bracht.

Buitenspel

Toen na vijf minuten in de tweede helft arbiter Wolffenbutel grensrechter Veenman volkomen negeerde voor een buitenspel positie van Kloor, kon RVC goedkoop de stand op 3-1 brengen door P. Hoet. Mede doordat Ton Ballering in de tiende minuut bij een kopduel geblesseerd, jukbeen gebroken, het veld moest verlaten waardoor v. d. Berg inviel, zakte het spelpeil der Westlandianen zienderogen. Er zat geen verband in het spel, terwijl bovendien de RVC érs zich ondanks de comfortabele voorsprong zich nu niet bepaald van hun sportiefste zijde lieten zien. Nadat P. Hoet met een fraaie voltreffer de stand in de 18e minuut op 4-1 had gebracht werd het te fors doortrappen van C. Clavan de aanvoerder van Westlandia , H. Scholtes, noodlottig waardoor hij het veld moest worden afgedragen. Met tie man verder spelend behoeft het geen bevreemding dat RVC door Th. V. Leeuwen die een voorzet van P. Hoet benutte de stand op 5-1 bracht, zij het in buitenspelpositie.

Schaars

Bij de schaarse inzendingen der Westlandianen troffen de groen-witten het niet dat ook doelman v. d. Graaf in een voortreffelijke vorm stak bij enkele kopballen van G. Scholtes. Al met al een onmachtig spelend Westlandia in de tweede helft, dat mede door ’t noodlot naar een nederlaag werd gespeeld door een beslist beter technisch spelend RVC. Het was echter verbazingwekkend hoe verschillende RVC érs bij deze 5-1 voorsprong, zich van hun onsportieve kant hebben laten zien.

In de Westlandiaan van een week later publiceerde het bestuur een verzonden brief aan het bestuur van RVC.

Naar aanleiding van de afgelopen zondag gespeelde wedstrijd tussen ons beider verenigingen, werden wij maandagavond pijnlijk getroffen door het verslag van deze ontmoeting in de Westlandse editie van “Het Binnenhof”. Wij kunnen de reden om een dergelijk verslag te schrijven van betrokken verslaggever niet begrijpen, aangezien dit een onjuiste weergave van de gespeelde wedstrijd was. Als bestuur van Westlandia distantiëren wij ons volledig van deze inhoud en kunnen niet anders dan het geval ten zeerste betreuren. Zowel RVC als Westlandia zijn in staat, een stevige partij voetbal te spelen, hetgeen zondag ook wel eens gebeurde, doch de vriendschappelijke verstandhouding tussen ons beider verenigingen, welke reeds jarenlang bestaat, heeft uw vereniging afgelopen week nog duidelijk laten blijken, na de ongelukkige botsing van onze speler Ballering met een Uwer spelers, brachten zowel Uw voorzitter als betrokken speler hem een bezoek in het ziekenhuis, de laatste zelfs enkele malen. Wij hopen echter dat door dit geschrijf, de goede betrekkingen met RVC niet zijn geschaad en vertrouwen erop U bij de return in Naaldwijk als sportvrienden te kunnen begroeten.

Was getekend: Met vriendelijk groet bestuur RKVV Westlandia Secr.

In de volgende oude doos: WESTLANDIA – BLAUW ZWART 13 NOVEMBER 1966.

Tonoudedoos