Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 394

Oude doos 394

Uit het binnenhof van 14 november 1966

Degradatiespook doemde op voor Westlandianen

Naaldwijk - Het was een mistroostige voetbalzondag gisteren aan de Lange Broekweg. Andermaal werd Westlandia naar een nederlaag gespeeld en daar het ditmaal mededegradatiekandidaat Blauw – Zwart was, betekende de 1-2 nederlaag voor de Westlandianen een dubbel verlies. En ook ditmaal moesten de groen-witten met lede ogen toezien hoe een alleszins verdiende 1-0 voorsprong in de tweede helft in een 2-1 nederlaag werd omgezet.

Nederlaag tegen Blauw – Zwart

Daar doelman J. v. d. Ende ontbrak stond P. Hoogerwerf in het doel opgesteld en deze speler speelde een verdienstelijke wedstrijd, Daar ook Harry Scholtes en Ton Ballering ontbraken completeerde Wil Roos in de voorhoede en C. v.d. Ende vulde de backplaats in. Op de linkervleugel stond ook na maandenlange absentie Ton v. d. Voort weer opgesteld doch helaas moest na vijf minuten Ton v. d. Voort andermaal het speelveld geblesseerd verlaten, waarbij Joh. Mulder als linksbuiten inviel. Mulder speelde op deze plaats een goede wedstrijd en hij had in de openingstreffer een belangrijk aandeel. Westlandia had in het eerste halfuur een licht veldoverwicht, maar echt gevaarlijke en reële scoringskansen kwamen er in die periode niet. Na een half uur spelen kropen de Westlandianen door het bekende oog van de naald toen de aanvalsleider van Blauw-Zwart alleen voor doelman Hoogerwerf verscheen, maar dit gevaar liep goed af voor de groen-witten. Tien minuten voor rust namen de Westlandianen in verhouding tot het veldspel verdiend de leiding. Het was Hans Mulder die een fraaie voorzet lanceerde voor het heiligdom van doelman Pietersen. De doorzettende Wil Roos – die een duidelijke versterking in de ploeg was – kopte beheerst in 1-0.

Overwicht

Het aller fraaiste moment van deze voetbalvertoning kwam zes minuten in de tweede helft. Een mooie en vloeiende combinatie tussen Mulder, Roos en G. Scholtes werd met een vlammend schot besloten. Onhoudbaar knalde de bal via de onderkant van de deklat weer het veld in en tot grote opluchting van alles wat Blauw-Zwart was liep deze aanval op niets uit, in plaats van een verdiende voltreffer. Westlandia bleef vooral via de linkervleugel in de aanval terwijl Blauw-Zwart zich bepaalde tot gevaarlijke uitvallen.

In de 12e minuut kon H. v.d. Ham een door een misverstand tussen aanvoerder Ant. Visser en H. Wolters ongehinderd de gelijkmaker op het scorebord brengen. In de 26e minuut leek Westlandia andermaal de leiding te nemen maar Kees van Dam knalde de bal in vrije positie haard naast. Aan de andere kant was van Rijn bij een uitval op weg de leiding te geven maar Cock v. d. Ende greep tijdig en goed in. Dat de gasten niet ongevaarlijk waren bleek acht minuten voor het einde. Een voorzet van H. v. d. Ham belandde bij rechtsbuiten Remhal de ongehinderd de bal in het Westlandia – doel kopte. 1-2.
Unieke kans In de resterende minuten trachtte de Westlandianen de gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar het lukte niet. Kees van Dam en Grootscholten kregen kansen, terwijl W. Roos drie minuten voor het einde een unieke kans op de gelijkmaker kreeg toen hij alleen doelman Pieterse nog voor zich had. Het noodlot sloeg in deze periode nog duidelijker toe, daar de bal tegen de doelman werd geschoten, terwijl de terugspringende bal door Leo Fransen keihard tegen aan achterspeler werd terug geknald. Bij Blauw-Zwart speelde halfspeler Wildenberg een goede wedstrijd.
Stand tweede klasse A
Laakkwartier 11-16 Alphen 11-11 RKAVV 12-16 HBS 12-9 De Musschen 10-15 LFC 10-8 RVC 11-15 Blauw-Zwart 11-8 ODS 11-14 Fluks 12-6 Leonidas 12-13 Westlandia 11-3

In de volgende oude doos: ALPHEN - WESTLANDIA 20 NOVEMBER 1966.

Tonoudedoos