Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 395

Uit het binnenhof van 21 november 1966

Gedeeltelijk herstel van Westlandia tegen Alphen

Doelpuntloze wedstrijd

Naaldwijk - Westlandia, dat momenteel in de hoek huist waar de klappen vallen heeft in een gelijk opgaande maar vooral sportieve wedstrijd in Alphen tegen de club van die naam een volkomen verdiend gelijkspel 0-0 weten te behalen. Als het echter met de afwerking iets meer had meegezeten, zouden beide punten naar het Westland zijn gekomen. Niettemin zal dit gelijke spel het zelfvertrouwen der Westlandianen weer iets hebben verbeterd.

De groen-witten moesten voor de geblesseerden W. Grootscholten en G. Scholtes met vervangers Jac. Groenewegen en P. Behrtel aantreden, terwijl in de tweede speelperiode de geblesseerd geraakte Jac. Groenewegen zich door J. v. Velzen moest laten vervangen. Het is een sportieve en gelijk opgaande wedstrijd geworden, die op kundige wijze door arbiter J. P. B. Lansbergen werd geleid. Van het eerste fluitsignaal af deed W. Roos van Westlandia een aanval samen met Kees van Dam, maar ze kwamen niet verder dan een hoekschop, Hoewel de spelers van Westlandia en Alphen zich op het zwaar te bespelen veld zich voor 100 procent hebben ingezet, ontstonden er toch weinig scoringskansen voor de doelen. Bij een hoekschop , die op maat door Wil Roos werd genomen, belandde de bal bij Hans Mulder, die met een goed gerichte maar te zachte kopstoot de bal inzond, hetgeen geen problemen voor de Alphen keeper opleverde. De Westlandia-verdediging met H. Scholtes, Ant. Visser en H. Wolters speelde een goede wedstrijd, terwijl in laatste instantie doelman J. v. Ende enkele malen goed ingreep.

Het was Kees van Dam, die de Alphen-aanhang in de zeventiende minuut grijze haren bezorgde. Toen hij de bal kreeg toegespeeld, wist hij zich van zijn directe belager te ontdoen, omspeelde de doelman……maar tot grote teleurstelling van alles wat Westlandia was, rolde de ingeschoten bal juist naast de doelpaal.

Een kwartier later echter was, wat dat betreft, de balans weer in evenwicht, want bij een Alphen-aanval ontstond een schermutseling voor de veste van doelman v. d. Ende, waarbij Ant. Visser de bal zeer gevaarlijk terugspeelde. Buiten bereik van doelman v. d. Ende kwam de bal terug tegen de binnenkant van de paal….. en stuitte het veld weer in, waar één van de verdedigers tot grote opluchting van geheel groen-wit de bal corner werkte.

Geen treffers

Hoe hard beide teams ook hebben gezwoegd, er kwamen ditmaal geen treffers op het scorebord, zodat met de blanke stand de punten broederlijk werden gedeeld. Hoewel het voor Westlandia een kostbaar punt er bij betekende, geraakte het toch iets meer achterop, omdat Fluks kans had gezien met 4-1 de meerdere te zijn van LFC, terwijl Blauw-Zwart met 2-1 won van HBS. Hierdoor wordt de stand onderaan de ranglijst: Westlandia 3 punten, Fluks 5, LFC 6, HBS 7 en Blauw-Zwart (dat duidelijk aan een herstel bezig is 8 punten. Zondag komt LFC aan de Langebroekweg op bezoek. Met het wellicht herstelde zelfvertrouwen en de inzinking van LFC zou bij een overwinning van Westlandia de afstand iets worden ingelopen.

In de volgende oude doos: de eerstvolgende wedstrijd was pas op 16 januari 1967, zullen we u verslag doen uit de Westlandiaan.

Tonoudedoos