Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 400

Oude doos 400

Uit het binnenhof van maandag 16 januari 1967

Eerste Westlandia – zege: drie fraaie voltreffers op Fluks

Naaldwijk - Welke superlatieven men ook voor de ontmoeting Westlandia – Fluks zal bezigen, drie feiten zijn vaststaand , te weten de eerste en verdiende Westlandia-zege, drie bijzonder fraaie Westlandia-voltreffers ……….en een zeer matige voetbalwedstrijd. Overigens was het voor de aanwezige Westlandia-supporters bijzonder sneu dat eerst in de laatste 4 minuten van de wedstrijd dan eindelijk de twee winnende voltreffers werden gescoord. Immers vrijwel de gehele wedstrijd is Westlandia sterker geweest, nadat met een ongelukkige openingstreffer van Fluks al direct na het begin tegen een achterstand werd aangekeken.

Hele wedstrijd waren Naaldwijkers sterker

Deze overwinning op mededegradatie kandidaat Fluks kan wellicht de groen-witten de dosis zelfvertrouwen weer geven, die door de falende en partijdige arbiter F. van Boven in de wedstrijd Westlandia – De Musschen zo abrupt kapot geslagen is. De laatste weken misten de Westlandianen duidelijk het zelfvertrouwen, waardoor zij vaak een gewillig slachtoffer zijn geworden. De wedstrijd was nauwelijks twee minuten oud toen Fluks vrij fortuinlijk aan de openingstreffer kwam. Nadat Grootscholten onnodig een hoekschop had weggegeven die in eerste instantie op niets uitliep, maakte de groen-witte defensie andermaal een misgreep, waardoor Geutjes ongehinderd doelman Hoogerwerf kon passeren met een schuiver langs de binnenkant van de paal. Na een kwartier spelen bood Ballering Wil Roos een goede kans, maar te zacht inschieten bood de back de gelegenheid de bal van de doellijn weg te werken. Westlandia werkte hard en energiek, maar het was bepaald droevig hoe onbeheerst en onbesuisd men de reële scoringskansen te niet deed. Na een vrije trap in de 25e minuut plaatste Visser de bal naar Ballering, die naar de vrijstaande Fransen doorgaf, die vrij voor de doelman keihard de bal tegen de doelman knalde. Ook Visser deed vlak daarop een kans te niet door te verzuimen het beslissende tikje te geven. Twee minuten voor de rust knalde Kees van Dam met een afstandsschot in de rechterbovenhoek de bal onhoudbaar achter de Fluks goalie tot grote vreugde van alles wat groen-wit was.

Veldoverwicht

Na rust startte Westlandia wederom met een sterk veldoverwicht, waarbij het andermaal niet wilde gelukken. In de 18e minuut brak Wil Roos door, maar de aanvoerder haakte Roos op grove wijze, terwijl de vrije trap op niets uitliep. Twee minuten later leek Westlandia toch de leiding te gaan nemen, maar buiten bereik van de doelman zag de hardwerkende Ballering zijn schot door de verste paal gekeerd. In tweede instantie liet ook a. v. d. Voort het afweten door de in het veld terugspringende bal hoog over te schieten. Fluks kon nauwelijks imponeren en de groen-witte defensie met aanvoerder Harry Scholtes – die een voortreffelijke en voorbeeldige wedstrijd speelde door zijn gehele inzet – wisten deze aanvallen steeds tijdig te keren , zodat doelman Hoogerwerf – doelman v. d. Ende was naar de reservebank verwezen – weinig of geen gevaarlijk werk kreeg op te knappen. Hoe Westlandia ook werkte aan het scoren van de winnende doelpunten, succes bleef uit. Moedeloos begaven de supporters zich reeds naar de uitgang, toen dan eindelijk vier minuten voor het einde het alleszins verdienden succes zich aandiende. Een goede voorzet van Leo Fransen werd op zeer fraaie wijze door Wil Roos ingekopt, terwijl diezelfde speler twee minuten voor het einde met een goed gericht schot de Rotterdamse goalie kansloos maakte. Een alleszins verdiende zege voor de Westlandianen, dat hopelijk de basis zal zijn voor het behoud van het tweedeklasser schap.

In de volgende oude doos: RKAVV – Westlandia op 23 januari 1967

Tonoudedoos