Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 403

📁 Mooie verhalen 📅 maandag 30 januari 2017
Oude doos 403

Uit het binnenhof van maandag 6 februari 1967

Goede geest Westlandia werpt vruchten af

Inzinking te boven gekomen

Naaldwijk - Het bij de aanvang van deze competitie sterk gedeukte zelfvertrouwen gevolgd door een morele inzinking is in goede teamgeest bij de Westlandianen weer volledig hersteld. De groen-witten speelden gisteren in hoog tempo op het zonovergoten Westlandia-terrein. Daarmee namen de Westlandianen overtuigend revanche voor de destijds in Dordrecht geleden 6-1 nederlaag.

Indien de groen-witten in de komende weken de trainingen goed benutten om hun conditie nog hoger op  te voeren, dan kan het verdere verloop van deze competitie met optimisme tegemoet worden getreden. Westlandia begon met een openingsoffensief waarin men na 4 minuten de eerste reële kans schiep die prompt met een zeer fraaie treffer werd afgerond. Het was de hard werkende Ton Ballering die wederom goed doorzette en via Leo Fransen de bal naar Kees van Dam speelde. Met een onhoudbaar schot maakte hij daarna doelman D. v. d. Matte kansloos. Het was een spannende en in hoog tempo gespeelde eerste helft, waarin de groen-witten hebben gedomineerd. Geheel in de verhouding van het spel nam Westlandia 4 minuten voor de rust de leiding met 2-0.

Aanval

Dat aanval de beste wijze van verdedigen is demonstreerden de Westlandianen in de tweede helft. Goed aanvallend oefenden zij druk uit op de ODS-veste. Stopper Groenewegen schoot in paniek over eigen doel toen hij fel op de huid werd gezeten door Ballering, terwijl een voorzet van v. d. Voort rakelings door Ballering werd over gekopt. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg de wedstrijd even een onprettig karakter toen enkele Westlandianen reageerden op enkele vreemde arbitrale beslissingen. Hierdoor kregen zij – menselijkerwijs begrijpelijk maar niet juist – de arbiter tegen zich. Gelukkig kwam de ware teamgeest spoedig terug en hardwerkend wisten zij dit even geschonden evenwicht van de arbiter te herstellen. Vijf minuten voor het einde wist doelman v. d. Matte een gevaarlijke schuiven van Leo Fransen nog juist corner te werken. Op de valreep kopte van Rosmalen een kans juist over, zodat zelfs de eer door de Dordtenaren niet gered kon worden.

Stand 2A

De Musschen 14-20