Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 405

Uit het binnenhof van maandag 27 februari 1967

Westlandia verraste Laakkwartier

Voltreffer van Kees van Dam leverde kostbare punten op

Naaldwijk- met hartverwarmend enthousiasme speelde Westlandia gisteren bij Laakkwartier een stevige wedstrijd, waarin met volledige inzet volkomen verdiend een 1-0 zege werd bereikt. Overigens had er beslist een grotere score op het bord moeten komen. De Westlandianen hebben veel reële kansen onbenut gelaten, terwijl Laakkwartier in feite weinig gevaarlijk was voor de veste van Westlandia, die weer door doelman v. d. Ende op betrouwbare wijze werd verdedigd. Wil Roos was bij Westlandia vervangen door G. Scholtes. Nadat Laakkwartier een serie aanvallen had ondernomen, kwamen de groen-witten aan bod. Het spel speelde zich het meest af op het middenveld, van waaruit de Westlandianen de beste papieren hadden, door het middenveld in hun bezit te nemen.

Westlandia won met 1-0 verdiend

In de 20e minuut lanceerde A. v. d. Voort, nadat hij zich van achterspeler De Hollander had ontdaan de vrij staande Kees van Dam. Van Dam nam de bal ineens op zijn schoen en onhoudbaar voor doelman Klumpers belandde de bal in het Laakkwartierdoel. Westlandia ging daarna iets rustiger spelen terwijl Laakkwartier duidelijk was aangeslagen. Het was maar goed dat in een onoverzichtelijke situatie de bal in eigen doel werkte dat aanvoerde De Hollander nog tijdig aanwezig was om de bal van de doellijn weg te werken een daarmede een tweede Westlandia treffer voorkomend.

Op dreef

Gaandeweg kwam ook Laakkwartier weer iets beter op dreef en met technisch goed opgezette aanvallen werd het doel van v. d. Ende belaagd. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Bijsterveld slecht genomen. Direct na rust kwam Laakkwartier het eerst aan bod maar de hoekschop leverde niets op. Een kopbal uit een vrije trap van De Hollander vloog over het Westlandia-doel, terwijl G. Scholtes dit voorbeeld aan de andere zijde navolgde.                                                                                                                           In tweede instantie kopte G. Scholtes goed in maar doelman Klumpers stopte deze bal kundig. Het spel ging gelijk op waarbij Westlandia juist iets feller op de bal speelde dan de Hagenaars, waardoor in hun aanvallen meer gevaar schuilde. Vliegende schoten van A. v. d Voort en aanvoerder H. Scholtes – weer voortreffelijk op dreef – gingen juist over het heiligdom van Klumpers. Westlandia werd in deze periode duidelijk sterker en indien van Dam, Ballering en Scholtes meer fortuin hadden gehad in de afwerking, de zege had toen direct veiliger gesteld kunnen worden.                                                             In de 25e minuut geraakte Bijsterveld in een duel met H. Scholtes geblesseerd en moest zich door P. Noordam laten vervangen. In de resterende speeltijd gaf Westlandia duidelijk de toon aan en indien G. Scholtes in de 7e minuut voor het einde bij een doorbraak de roos had getroffen dan had dat niet meer dan verdiend geweest. Het leek uitstel van executie doch een unieke kans van A. v. d. Voort vier minuten later werd eveneens onbenut gelaten. Volkomen verdiend trok Westlandia met 1-0 aan het langste eind, na een stevige doch sportieve strijd die helaas niet ster door arbiter W. Krouwer werd geleid.

Slotfase Overigens krijgt deze competitie nog een bijzonder spanende slotfase. Want niet alleen degradatiekandidaat Westlandia zegevierde met 1-0, ook Fluks wist met 1-0  ODS te bedwingen, terwijl HBS door een 3-1 zege op Leonidas afstand nam en Blauw - Zwart tegen Alphen een gelijkspel bereikte. Alleen LFC liet het deze competitiezondag afweten door een 1-0 nederlaag tegen RVC. Doch indien de Westlandianen in de resterende wedstrijden hetzelfde enthousiasme in hun spel weten te leggen als deze zondag dan kunnen de volgelingen van van Oeffelt  en Veldhoven de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

In de volgende oude doos: Westlandia – RVC op 5 maart 1967

Tonoudedoos