Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 408

Oude doos 408

Uit de Westlandiaan van 8 maart 1967

Handbal verwerft grote belangstelling

Onze eigen handbalclub Westlandia maakt op dit moment, in deze weken een glorieuze en van veel propaganda bruisende periode mee.(de handbal maakte in die tijd gebruik van de Westlandiaan voor informatie aan haar leden) Want niet alleen telt onze club enkele kampioenen in het zaalhandbal seizoen, maar de handbalbond maakt furore en legt veel eer in met het door haar georganiseerde Wereld-jeugdtoernooi. Op zondagavond was tijdens het wekelijks sportjournaal van de N. T. S. al een hele ruimte voor de eerste wedstrijden in genoemd toernooi ingeruimd. En we moeten zeggen: niet zonder succes, want er kon worden genoten van bijzondere acties tijdens het spel. Het hoge tempo, het verrassende element bij de opbouw van een doeltreffende aanval, het bijzondere karakter van de speeltactiek bij bepaalde buitenlandse ploegen, het was alles geweldig interessant. Wij verheugen ons erover, dat ook de handbalsport nu eens lekker in het zonnetje wordt gezet. Het geeft ook aan onze mensen in de club een heerlijke morele steun, welke ook hen eens op internationaal niveau toekomt.

Hoe het ineens gebeurde…!

(over de wedstrijd van de vorige week 5 maart 1967 tegen RVC

Tjonge, tjonge wat een duur doelpunt was dat afgelopen zondagmiddag, in de 77e minuut van de ontmoeting van ons eerste tegen de Rijswijkse club RVC gescoord. En het leverde ons prompt twee bijzonder kostbare punten op.! Een tweede succes wat we hiermee bereikten was, dat ons zolang met de rode lantaarn versierde team thans rechtstreeks aansluiting heeft verworven op de middenmoot. Nu npog eventjes lekker doorzetten, mannen!! Ja, hoe kwam dat zo opeens ? De wedstrijd tegen de titel-concurrent van het Rotterdamse De Musschen, RVC met haar sterke inslag in deze competitie, bleek niet zo groots, als we ons dat oorspronkelijk hadden voorgesteld. Het bleef bij een elkaar op mogelijkheden aftesten van de wederzijdse aanvalslinies, welke doorgaans door de beide verdedigingen naar behoren werd opgevangen. Het zag er na een half uur in de tweede helft echt naar uit dat, wie de eerste voltreffer zou plaatsen, ook de winnaar zou worden… En dat bleek ons goede Westlandia te zijn. Voor de zoveelste maal togen de groen-witten, met veerkracht uit een moeilijke situatie in de defensie, terugvechtend, naar voren om opnieuw een poging te ondernemen bij de Rijswijkers. Toen opeens een throughpass van rechts tussen een kluwen van spelers op de rand van het strafschopgebied midden voor het front van de rood-zwarte goalie belandde, stond Wil gereed om de vuurpijl van de dag af te vuren. Als een granaat boorde het leer zich tussen een woud van benen door en sloeg in als een bom achter de nog ijlings in actie komende, maar te laat zijnde RVC-portier: 1-0. Dat gaf me een vreugde zeg! Enkele minuten later was het bijna weer gelijk, mar de vrij gekomen en schietgrage centervoor van de gasten lepelde over het doel…. Zo heeft Westlandia het onlangs al door velen praktisch als verloren beschouwde lot weer in eigen handen genomen. Nog veel sterkte.

Redacteur

In de volgende oude doos: Uit de Westlandiaan van 15 maart 1967