Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 409

Oude doos 409

Uit de Westlandiaan van 15 maart 1967

FAAS KESTER ARTS!!!!

Leo Kester (van de Boslaan) die vanwege zijn kwaliteiten de bijnaam “Faas” kreeg (Faas Wilkes was in de zestiger jaren een heel goede Nederlands-elftal speler) werd in de Westlandiaan naar voren gehaald. De redacteur schreef: Onze oud-linksbuiten Leo Kester, onder de sportjongens beter bekend als Faas heeft vorige week in Leiden zijn diploma Arts behaald, waarmee wij hem van harte feliciteren.

Hen Schelvis moest ook zijn frustratie kwijt hij schreef onder:

Afschrijvers en wegblijvers

Westlandia 7 verloor van mede titelgegadigde Verburch met 3-0. Bij een ruststand van 2-0. Van de 15 spelers die wij voor ons elftal beschikbaar hebben, bleek dat er 4 hadden afgeschreven en nog 2 helemaal niet op kwamen dagen: TOTAAL 6. Ik vind het zeer slap van verschillende spelers (noodgevallen uitgezonderd), dat het nu juist bij deze wedstrijd gebeurd is ! Er is zelfs een speler bij, die 15 keer is opgesteld, daarvan 13 keer afgeschreven heeft en 2 keer helemaal niet is komen opdagen. Ik vind nu, dat deze spelers nu helemaal nergens meer in thuis horen. Wij stonden juist zo prachtig aan de top van de ranglijst en nu zomaar 6 wegblijvers!. Daarom wilde ik die spelers ook namens mijn medespelers MOOI bedanken dat ze ons zo in de steek hebben gelaten. De 2 wegblijvers op de eerste plaats!

Hen Schelvis

Uitslagen met enkele kanttekeningen

Afgelopen zondag (12 maart 1967) hebben onze senioren, maar een schraal aantal punten geoogst. De lift waarin ons eerste gestapt was is ergens tussen hemel en aarde blijven hangen. Een flink veldoverwicht tegen het met blessures geplaagde Leonidas kon niet in doelpunten worden uitgedrukt. Erg jammer! Nogmaals mijn advies, méér harde schoten afvuren en niet tot vlak voor het doel doorpingelen. Onze tweede uitgave hing als los zand aan elkaar. Er zat deze keer weer helemaal géén verband in de ploeg. Daarbij opgeteld het feit dat de keeper een off-Day had en het resultaat tegen Sparta 4 kon niets anders zijn dan een nederlaag. De prachtig samenspelende Spartanen wonnen met 0-3. Westlandia 3 wist slechts ternauwernood over Kranenburg 4 de baas te blijven. Zij wonnen met een krappe 1-0. Bij Westlandia 4 kwam het Rijswijkse RVC 6 op bezoek. Zij kwamen niet voor niets en bepaalden de stand op 0-3. GDA 5 heeft het de laatste tijd zo goed in de running zijnde spelers van ons vijfde goed lastig gemaakt. De Loosduiners lieten er geen twijfel over bestaan wie er de sterkste was. Zij wonnen met 5-1. Als het met de rest van de senioren niet al te best gaat blijft het zesde onverdroten “Luctor er Emergo” roepen. Tegen VIOS 7 startten zij met tien man. Toen ook Kees zijn makkers kwam helpen was het gauw bekeken. Rust 3-0 eindstand 6-0. Voorbeeldige ploeg in sportiviteit, teamgeest en samenwerking met hun enthousiaste leider. Westlandia 7, dat de laatste tijd nogal eens “het kanon van de senioren” wordt genoemd ontbrak het deze keer aan voldoende kruit. Verburch 5 bleek ze met een flink klapperpistool de baas te kunnen en wonnen met 3-0. Het 8e tegenwoordig uitgerust met fraaie rode rugnummers, stond weer eens oog in oog met ODB 8. Op zeer regelmatige (!) wijze wonnen ze met 2-0. Tot slot had het negende deze keer een beetje teveel pech. Wilhelmus 10 (bestaande uit 11 volksliedzangers) won met 3-1.

Getekend GADESLAGER

In de volgende oude doos: Uit de Westlandiaan 15e jaargang no. 18 van 22 maart 1967

Tonoudedoos