Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 410

Oude doos 410 Oude doos 410

Uit de Westlandiaan van 22 maart 1967

Spanning neemt toe
Wat een goochelaars toch hè, die spelers van het eerste team: de spanning weten zij er best in te houden ! En het grappige is dat Blauw-Zwart dapper mee doet. Dat helpt nog een beetje om de zaak nog niet al te somber in te zien! Ook Fluks weet er nog geen raad mee en zo komt het, met nog drie wedstrijden elk te spelen, neer op een benieuwd zijn naar wie dan als laatste twee gaan afvallen. Er zitten zelfs beslissingswedstrijden in.! Overigens voor het publiek wel aantrekkelijk daar hierachter nog het nodige avontuur schuil gaat.......... Laten we het maar nuchter bezien. Wij hopen trouwens dat niemand erdoor in paniek raakt, want voetbal is ergens op de keeper beschouwd, maar een rare zaak. Nemen we Quick b. v. Vorig jaar konden de Hagenaars er in onze afdeling geen goed aan doen. De club degradeerde zonder enige roem. En dit jaar raast hetzelfde Quick met een onverzettelijkheid zonder weerga in één ruk door de derde klas en wordt met vlag en wimpel kampioen. Ra, ra hoe is dat toch mogelijk? Maar het kan zoals we zien en daarom is het nuttig om zich niet al te veel op te winden over tegenslagen, welke nu eenmaal iets met het noodlot te maken hebben. Niettemin hopen we dat ons goede Westlandia in staat mag zijn zich in de resterende wedstrijden zodanig te weren, dat het onlangs verworven tweede klasserschap (was 1964) mag worden geprolongeerd.

Nog meer dan veel sterkte!!!
Redacteur

Wat ging het 50 jaar geleden dan toch nog heel anders!
Adreswijziging redactie : Met ingang van 23 maart 1967 verhuist de fam. v. Zeyl van Colmanstraat 10 naar Leliestraat 100. De bescheiden voor het clubblad kunnen gedeponeerd worden in de postbus, beneden in het trappenhuis.

HBS 2 – Westlandia 2 0-0
Met vervangers voor G. Scholtes, C. v. d. Berg, Fr. Bultink en H. Mulder, werd e strijd aangebonden tegen het 3 punten hoger geklasseerde HBS. Ondanks ogenschijnlijke verzwakking werd in de eerste speelhelft tegen wind in, behoorlijk partij gegeven. Westlandia wist zelfs het heft in handen te nemen en HBS mocht beslist niet mopperen toen enkele felle schoten net naast belandden. Vooral het schot van ditmaal aanvoerder André had beter lot verdiend. Na de thee zette HBS een fel offensief in dat echter door stug verdedigen van Peet, Aad, Koos, Dook en Frans, geen resultaat opleverde. Slechts éénmaal was de verdediging geheel gepasseerd, maar even snel was Jan ter plaatse om ten koste van een corner dit gevaar te keren. Hierna kregen wij weer de beste kansen, maar de doelman gaf geen krimp. De laatste minuut bracht bijna de volledige winst bij Westlandia, een kogel van Koos v. d. H. werd kundig nog net overgetikt. Ondanks dat er op een prettige wedstrijd kan worden teruggezien belandden wij toch op de laatste plaats. Er zit echter nog van alles in, gezien de stand onderaan. Niet minder dan 8 clubs komen nog in aanmerking voor degradatie.

In de volgende oude doos: WESTLANDIA – HBS VAN 19 MAART 1967 (50 JAAR TERUG)

Tonoudedoos