Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 415

📁 Mooie verhalen 📅 maandag 01 mei 2017
Oude doos 415

Uit de Westlandiaan van 26 april 1967

U voelt wel dat ne de degradatie van ons 1e team er grote verslagenheid heerste. Want het hele seizoen lees je dat iedereen een ontsnappingsroute weet, en toch degradeert er een team.

Er stond:

Voor het eerst in onze geschiedenis Het doek is gevallen en ons zo dierbare Westlandia is voor het EERST in haar reeds 45 jarige geschiedenis genoodzaakt, met het standaardelftal te degraderen. Helaas, het zij zo! De concurrentie had juist iets meer adem dan wij en daar doe je het dan mee. Tegen Blauw – Zwart uit Wassenaar werd dan voorlopig de laatste wedstrijd in de tweede klasse gespeeld. De klas, welke door ditzelfde elftal – nagenoeg – met zoveel elan en jarenlange strijd in de top van de derde klas, 3 jaar geleden eindelijk werd veroverd. Ons is nu hetzelfde lot beschoren als onze streekgenoot Velo, die enkele jaren geleden zo onstuimig de tweede klaskwam binnenzeilen en 2 jaar later weer verdween! De vele praats-broeken, die destijds zo lachten om het noodlot van de Wateringers, zullen nu in ons kamp wel diep beschaamd zijn. Hieruit blijkt dat je dergelijke dingen bij het teamspel, dat voetbal heet, echt niet zo vast in de hand hebt. Het kan zijn dat je na enkele goede seizoenen veelbelovende spelers ziet heengaan, het kan ook, dat een bepaalde groep spelers van het elftal de zaken van voorbereiding verwaarloost! En als je dan nog pech tijdens de wedstrijden bijkomt, ben je nergens meer!

Redacteur

Gebrek aan conditie….!

De laatste partij tegen Blauw – Zwart was het voor de zoveelste maal duidelijk t zien, dat ons team goeddeels een gebrek aan conditie vertoonde. Na een fantastisch goed begin – in 15 minuten met prachtig aanvalsspel tot 2-0 voorsprong – zakte het tempo zienderogen en na de pauze schoot er helemaal niets meer van de aanvankelijke glorie over. Het ligt niet in onze bedoeling om hier een rijtje oorzaken te gaan noemen; dat helpt toch niet meer, maar dat wij bepaalde oorzaken goed zullen onthouden, om ze bij volgende gelegenheden te kunnen toepassen, daar kan men zeker van zijn. Verder zijn we het met de opmerking –zo-maar-onderweg-, eens: “in de derde klasse wordt ook gevoetbald!” (ik was één van hen, sorry)

Gadeslager schrijft bij UITSLAGEN met enkele kanttekeningen:

Westlandia 1 van harte gecondoleerd met de degradatie naar de derde klasse. Ik hoop dat het verblijf in deze klasse zeer kortstondig zal zijn. (Het zou 10/12 jaar duren 1977/1979).

In de volgende oude doos uit de Westlandiaan van 3 mei 1967 Was 2e klasse te hoog?

Tonoudedoos