Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 418

Oude doos 418

Gelezen in de Westlandsche Courant van 14 januari 1923

Pagina sport en spel

Westlandia 2 maanden na de oprichting:

Zoals reeds voorlopig bericht werd, zal de vv Westlandia zondag 18 januari 1923 het terrein aan de Langebroekweg in den Vlietpolder inwijden.

De plechtigheid zal geleid worden door den Geestelijk Adviseur, terwijl daarna de inwijdingswedstrijd zal plaats hebben van Westlandia ‘s 1e elftal tegen EDOH II uit Den Haag.

De jonge vereeniging gaat daarmee het pad der mededinging op, Zondag ontvangt zij haar 1e tegenpartij. Zij heeft een vreugdetaak te vervullen, doch in het veld geen gemakkelijke taak want met het oog op de jeugd, de vereeniging kan zo ‘n 1e elftal bezwaarlijk al sterk zijn, doordat het samenspel nog niet is uitgeoefend en heeft het tegenover meer geoefende spelers geen gemakkelijk werk.

Toch zal Westlandia wel een flink elftal in het veld brengen. Want ferme spelers waren of zijn nog lid van voetbalvereeniging Naaldwijk alhier en ROHDA te Poeldijk. Wij hopen zeer dat Westlandia Zondag met ere haar kleuren in het veld zal dragen en ook, dat de 1e partij haar een overwinning mag schenken.

Het veld van Westlandia is duchtig onder handen genomen en met verrassende uitslag.

Door het aanvoeren van zand en graszoden zijn de kuilen en greppels weggewerkt en de lage gedeelten opgehoogd. Men gaat daarmee nog voort, doch reeds thans is het een zeer bruikbaar veld. De bodem blijkt doorlatend, zoodat het na de regen der laatste dagen in zeer gunstigen staat verkeert.

Het is in zijn eenvoudigen tooi tevens aantrekkelijker geworden. Het wordt afgezet door palen met ijzerdraad. Voor plaatsing van rijwielen is een gelegenheid gemaakt. Alle houtwerk, tent, doelpalen en afzetting is geverfd in de kleuren der vereeniging.

Westlandia kan haar gasten zonder schroom ontvangen.

In de volgende oude doos: Uit de Westlandsche Courant van 27 januari 1923 verslag van de ALLEREERSTE wedstrijd van Westlandia 23 januari 1923

Tonoudedoos