Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 428

📁 Mooie verhalen 📅 woensdag 13 september 2017
Oude doos 428

WESTLANDIA NAM OP VORIGE WEEK GOEDE REVANCHE

Wedstrijd tegen VOC werd met 5-0 gewonnen.

Naaldwijk - Al miste het Rotterdamse VOC gisteren wel die inzet die Tediro de vorige week tegen Westlandia aan da dag had gelegd, toch kan gesteld worden dat de Westlandianen op overtuigende wijze revanche hebben gnomen op de nederlaag van de vorige week. Miste vorige week Kees van Dam enkele opgelegde kansen, tegen VOC had hij juist dat laatste beetje geluk, dat nodig was om tot scoren te komen. Zijn hattrick van deze middag loog er beslist niet om! Na wederzijds terrein verkennen, werd het gaandeweg duidelijk dat Westlandia over de beste papieren zou gaan beschikken.

Toch duurde het tot aan de 22e minuut alvorens de VOC-doelman voor het eerst het nakijken kreeg. Goed voorbereidend werk van Leo Fransen werd door Kees van Dam op de juiste wijze in een voltreffer afgewerkt. Vijf minuten voor rust knalde Kees van Dam de bal keihard in de bovenhoek en onhoudbaar voor de doelman werd de tweede treffer van Kees van Dam een feit. Even kwam VOC aandringen, maar toen doelman P. Hoogerwerf een zeker schijnend doelpunt met een fraaie safe wist te voorkomen, konden de groen-witten met een 2-0 voorsprong aan de rust beginnen.

In de tweede speelhelft werd Westlandia duidelijk sterker, al boden de Rotterdammers in de beginfase van deze tweede helft nog even verwoed tegenstand. De groen-witte defensie hield het hoofd echter koel, terwijl vooral ook doelman Hoogerwerf goed op dreef was. Toen na ongeveer een kwartier spelen Kees van Dam zijn hattrick verrichtte was VOC in feite een geslagen ploeg. Het was G. Scholtes – die de in het ziekenhuis vertoevende Herman Wolters verving – die de Westlandianen naar een veilige 4-0 voorsprong knalde na een half uur spelen. Een vrije trap op een twintigtal meters van het doel, werd achter de vertwijfeld springende doelman geknald op de hem bekende wijze. 4-0. Rustig speelde de Westlandianen onder de uitstekende leiding van arbiter A. Bults naar het einde. Het samenspel van de Westlandianen was deze middag beter verzorgd. Nadat doelman Hoogerwerf no eenmaal met een fraaie duik redding had gebracht en daarmee de Rotterdammers de kans om de eer te redden ontnam, werd goed doorzetten van Ton Ballering, beloond met een vijfde Westlandia-treffer op de valreep.

In de volgende oude doos: Westlandia - Hillegersberg 24 september 1967

Tonoudedoos