Home » De club » Ons kent Ons » Rondje langs de velden

Rondje langs de velden

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 06 oktober 2015

Het is zaterdagochtend, 10 uur. Het weer ziet er niet goed uit, maar het voetbal, dat op dat moment te zien is, vergoedt veel. Don Olsthoorn laat dan de 4- en 5-jarigen voetballen in een 4 tegen 4. Dat voetballen gebeurt vol overgave en zonder al te veel beperkingen van spelregels o.i.d. Ja, Don Olsthoorn loopt soms in de weg met goede bedoelingen, aanwijzingen en complimenten. Hij is er ook om jongens weer op de been te zetten, hij zegt waar ze het best kunnen lopen om de bal te krijgen.

De spelers lopen wel strak in een complete voetbaloutfit, maar dat hoeft niet persé een Westlandia tenue te zijn. Feyenoord kan ook en een Batman kostuum. Thijs heeft nog geen rugnummer, maar wel zijn naam op de rug. Dat is gemakkelijk voor het publiek.

Het is een genot om die 4- en 5-jarigen te zien voetballen, waarbij elke speler in verrassende harmonie met zijn medespelers zijn eigen wedstrijd speelt.

Elders op het sportpark speelt de E3. Toevallig ken ik enkele spelers van dat team. Zij spelen tegen Lyra E1. Dat hoor ik van de coördinator E en F, Theo Verbeek. Ja die! Hij vertelt ook dat het een ongelijke strijd is. Het team van Westlandia bestaat uit eerstejaars E en dat van Lyra uit tweedejaars. Het wordt dan ook 4 – 2 voor Lyra. De keeper van Westlandia valt ook nauwelijks iets te verwijten, want hij zag regelmatig Lierse spelers van twee koppen groter op zich afkomen. En dan schoten ze ook nog zo onbetamelijk hard.

Ook deze wedstrijd was onderhoudend en sportief met goed samenspel en enkele mooie individuele acties. Al met al een prima kijkspel op een zaterdagochtend

J.v.d.M