Home » De club » Ons kent Ons » Jaarvergadering en verenigingsbokaal

Jaarvergadering en verenigingsbokaal

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 06 oktober 2015
Jaarvergadering en verenigingsbokaal Jaarvergadering en verenigingsbokaal

Jaarvergadering RKVV Westlandia

Op maandag 14 september hield RKVV Westlandia voor de 93-ste keer haar jaarvergadering. De sfeer was gemoedelijk en voorzitter Stefan Kester ging voortvarend door de 14 agendapunten. Hij nam wel heel veel tijd voor de opening. Om stipt 19.30 nam hij het woord en 25 minuten later sprak hij de verlossende woorden: ‘bij deze is de vergadering geopend’. Die 25 minuten had hij besteed aan een heel compleet verhaal over het reilen en zeilen binnen de vereniging in het seizoen 2014/2015.

De agendapunten 2 tot en met 8 passeerden in razend tempo de revue. Dat ging oa om de notulen van de jaarvergadering van vorig jaar, diverse jaarverslagen en de begroting voor het komende seizoen.

Vervolgens kwam het onderhoudende gedeelte van deze vergadering. Joop van der Ende kwam naar voren voor het uitreiken van de Jan van der Enden-beker voor het team dat in het voorbije seizoen het best gepresteerd heeft. Hij zette zijn vader in het zonnetje, maar er was nog wel een dingetje. Joop hoopte het komend jaar te mogen vieren, dat hij 70 jaar lid is. Op 15 augustus 1946 liep hij met vader naar het terrein aan de Middelbroekweg om hem op te geven als lid. Hij was pas 9 jaar, een paar weken voor zijn tiende. Je moest 12 jaar zijn om lid te worden. Zijn vader zag dat ruim. Hij gaf Joop op als  12- jarige. Zo ging dat toen. Dit is later wel weer recht gebreid. De winnaar van de Jan van der Enden-beker werd dit jaar Westlandia za2.

Jeugdvoorzitter Ton van Marrewijk reikte de Jan Endlich-bokaal uit. Een bokaal voor het meest pechvolle jeugdteam. Ton betoogde: ‘Bij de wet van Murphy volgt pech op pech op pech, waarbij vervolgens de wet van Jan Endlich in werking treedt om alle pech teniet te doen met een mooie bokaal.’

C6 kreeg deze cultprijs uitgereikt. Ton verantwoordde waarom dit team deze prijs verdiende: ‘een chronisch spelers tekort, vaste keeper raakte in het begin van het seizoen al ernstig geblesseerd, halverwege had het team een doelsaldo van 10 voor en 98 tegen, in het hele seizoen behaalde het team 0 punten’.

Toch bleef men doorgaan met 4 vaders als deeltijdtrainer (nieuw woord van Ton!) en andere vaders als deeltijdleider. De sfeer bleef ondanks alles goed in C6. Onder groot applaus nam het team de Jan Endlich beker in ontvangst.

Diverse jubilarissen werden gehuldigd. Een daarvan was Paul Sosef, 50 jaar lid van Westlandia. Hij was trots op zijn speld. Hij nam ook het woord :’Ik ben trots dat ik lid ben van Westlandia en niet van een of andere Naaldwijkse fusieclub’ Dat leverde wel wat geroezemoes en… bijval op.

Dook van der Ende werd gehuldigd. Hij is 60 jaar lid. Hij was door zijn vader wel netjes op zijn twaalfde jaar aangemeld. Hij is inmiddels 72 jaar oud.

De belangrijkste beker die jaarlijks tijdens de jaarvergadering uitgereikt wordt is de verenigingsbeker voor de vrijwilliger van het jaar. De persoon die deze beker kreeg overhandigd van Ton Ballering was naar de jaarvergadering gelokt onder valse voorwendsels. Haar man bestuurslid Henk de Moedt zou gehuldigd worden. Ton Ballering hield een gloedvol betoog en Ineke de Moedt geloofde haar oren niet, toen ze doorhad, dat zij gehuldigd werd en niet haar man. Ze was compleet verrast.

Drie leden werden benoemd tot Lid van Verdienste: Hen Schelvis( een echte ‘Manus van Alles’), Cees Dijkzeul (25 jaar actief bij het damesvoetbal binnen Westlandia) en Dolf Zwinkels (leider van A1,Westlandia 3 en 4  en betrokken bij kantinezaken met name de inkoop).

Bij de rondvraag  gaat het over de toestand van de velden. Binnenkort is er overleg met de gemeente.

Om 9.30 uur sloot voorzitter Stefan Kester de 93-ste jaarvergadering van de RKVV Westlandia.

JvdM

 

Hieronder de tekst van toespraak van Ton Ballering t.g.v. de uitreiking van de verenigingbeker aan Ien de Moedt.

DE VERENIGINGSBOKAAL.

Aan mij werd vorige week de naam doorgegeven van de vrijwilliger die het dit jaar verdiende om in het zonnetje te worden gezet.

De verenigingsbokaal is al jaren bestemd om een uitzonderlijke vrijwilliger een jaar van de beker die daarvoor bestemd is, te laten genieten. Jarenlang is dit door onze ere- voorzitter Janus Kouwenhoven met verve neergezet. Nu is aan mij de eer, want vond het bestuur, de verenigingsbokaal dient te worden uitgereikt door een voormalig voorzitter. Het is inmiddels al weer 8 jaar geleden dat ik het stokje overdroeg aan Nico v. d. Knaap, waar blijft de tijd?

In 1993 is zij gestart bij Westlandia in de jeugdcommissie als wedstrijdsecretaris van de D-klasse, daarna van 2001 tot 2006 was zij E-secretaris. Ook vanaf 1993 was zij KvO in het weekend en lid van de groep die de kantinedienst met Jan de Bruin, draaiden. Zij was altijd te vinden achter het doorgeefluik en achter de kachel, menig zweetdruppeltje zal zij verloren hebben, vooral in de warme tijden van het jaar. Legendarisch is ook dat op donderdagavond voor de hele selectie macaroni werd gekookt, zij maakte ook de afspraak met Joost van Schie: bij winst donderdagavond macaroni,  á la maison de Monnikenlaan, dat was smullen. Soep maken was ook een hobby van haar, tijdens de dineravonden die het bestuur voor de selectie maakte, werd er voor 100 personen groente en/of tomatensoep gemaakt. Ook bij de Haarlem cup kookte zij voor allen die trek hadden. Buiten hamburgers grillen, samen met Loek Zonneveld, iedereen tevreden stellend met een glimlach en een praatje.

Zat je in de war, omdat iemand was afgevallen, bel Ineke maar, zij stond altijd klaar voor iedereen bij Westlandia. Hand en spandiensten heet dat o. a. bij EHBO activiteiten , bij toernooien, bij het verzorgen van kleding en  ook bij het ouderavonden organiseren. Haar kennis van het huishouden heeft er toe geleid dat zij gevraagd werd om te helpen bij het wassen en verzorgen van de kleding. Voor zondag 1 en 2, zaterdag 1 en 2 en ook nog A-1.

Een bezige bij, thuis 4 jongens en een man, 4 dagen werken en toch zoveel betekenen voor haar club RKVV-Westlandia. Wedstrijden bezoeken waarbij zij vooral Knapie en Joost volgde, haar oogappels. 

Totdat in augustus 2014 het noodlot toesloeg en Ineke een hersenbloeding kreeg. Lange tijd was zij uit de roulatie en met veel doorzettingsvermogen en heel veel revalidatie is zij nu, een jaar later,  weer toe aan haar hobby ’s, dingen verzorgen voor Westlandia.

Haar bezigheid met kleding wassen en verzorgen heeft zij weer opgepakt, het gaat beter met haar dan iedereen heeft durven hopen. Ik spreek de hoop uit dat haar gezondheid zich verder positief mag ontwikkelen.  Nu u heeft het wellicht al begrepen, tot de beste vrijwilliger van 2015 heeft het bestuur benoemd Ineke de Moedt.

Ineke, wil je naar voren komen, je mag de beker in ontvangst nemen, hij mag een jaar op een mooi plekje staan in jullie huis.  

Namens het bestuur feliciteer ik je met deze prijs vergezeld gaande met bloemen.

Westlandia is je heel erg dankbaar.

Dank u voor uw aandacht.

Namens het bestuur,

Oud-voorzitter Ton Ballering.

Deel dit artikel met je vrienden