Home » De club » Ons kent Ons » Wilfred Vijverberg en de Grote Clubactie

Wilfred Vijverberg en de Grote Clubactie

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 06 oktober 2015
Wilfred Vijverberg en de Grote Clubactie

Als je bij Westlandia ‘De Grote Clubactie’ zegt, dan zeg je Wilfred Vijverberg. Sinds jaar en dag organiseert en coördineert hij voor onze vereniging deze landelijke actie. Er wordt geld ingezameld met de verkoop van loten. Ook dit jaar is hij er weer druk mee. De actie loopt inmiddels 2 weken.

Wilfred zet de loten uit via de leiders van de F-, en de E- junioren en de 4 x 4. Deze spelers proberen de loten te verkopen aan familie, aan buren en aan bekenden. Met elk lot dat een speler verkoopt verdient hij/zij een  bedrag om het verkopen te stimuleren. Een lot kost €3,-. Daarvan gaat € 2.40 naar de jeugdafdeling van Westlandia en € 0,30 verdient de speler of speelster die loten verkoopt. Er gaat nog een klein bedrag aan organisatiekosten vanaf. Het jeugdbestuur heeft nog een extra stimulans bedacht om de lotenverkoop te vergroten: Het team dat samen het meeste geld ophaalt, mag naar een wedstrijd van ADO.

Hopelijk hebben al veel Westlandianen al één of meer loten gekocht. Het mooie is, dat je niet eens je portemonnee hoeft te trekken, want de betaling gebeurt met een eenmalige incasso.

Wilfred  merkt dat er dit jaar duidelijk meer aandacht voor de Grote Clubactie is ook vanuit het jeugdbestuur. Vorig jaar werden slechts 670 loten verkocht . Dit aantal is voor een vereniging als Westlandia veel te weinig. Bij naburige verenigingen werd het dubbele aantal loten verkocht.  De jaren ervoor was het aantal verkochte loten gelukkig een stuk hoger.

Dit jaar worden de loten ook nog op een andere manier aan de man gebracht, namelijk via ‘bel-selling’. Jeugdvoorzitter Ton van Marrewijk zegt daarover: ”Wilfred Vijverberg trok terecht aan de bel. De opbrengst liep terug. We hebben toen bedacht om mensen telefonisch de loten aan te bieden. Het eerste damesteam van Westlandia en enkele bestuursleden zijn op een middag en een avond met 10 ‘man’ aan het bellen gegaan en dat ging fantastisch. Zij verkochten zo’n 900 loten…reken maar uit. Ook een wedstrijdbezoek naar ADO activeert de verkoop.”

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 10 december 2015.

U ondersteunt de jeugd van Westlandia toch ook?

Als u nog geen loten voor de Grote Clubactie hebt gekocht adviseren wij u dit alsnog te doen.

JvdM