Home » De club » Ons kent Ons » Zondag 1 pakt de periodetitel of "De Roeper met de rollende R"

Zondag 1 pakt de periodetitel of "De Roeper met de rollende R"

📁 Ons kent Ons 📅 maandag 19 oktober 2015

Iedereen had zin in de wedstrijd. Westlandia kon thuis tegen OFC de eerste periode pakken. En iedereen had er eigenlijk wel vertrouwen dat dat daadwerkelijk zou gebeuren. Ik had een mooi plekje langs de lijn. Naast me stond een rijzige man een beetje onbewogen te kijken. Westlandia gaat met een voorsprong van 2 – 1 de rust in en speelt niet zo sprankelend als in de wedstrijd tegen ADO '20. Doelpunten van Jeroen Spruijt en Anwar Beeldstroo op een steekpass van Mike Brouwer.

Na de rust sta ik weer naast dezelfde man, geen Westlander. Gewoontegetrouw begint Westlandia niet scherp aan de tweede helft. Binnen de kortste keren is het 2 – 2. De wedstrijd wordt levendiger en er zijn hachelijke momenten voor beide doelen. Er ontstaat ook een levendige conversatie met de rijzige man over alles wat er op het veld gebeurt. Westlandia speelt slap, maar komt toch weer op voorsprong. Rémon van Bochoven schiet een penalty onberispelijk in: 3 – 2. Het publiek begint zich te roeren en daar is ook ineens "De Roeper met de rollende rrrr....": 'Hup kampiiiiiioenen'. Hij staat schuin achter ons op desta-tribune. Dan zie je als toeschouwer weer de gemakzucht in het spel van Westlandia sluipen. Daar klinkt "De Roeper" opnieuw: 'Westlandia wakkerrrr worrrrrden'. Wij, de rijzige man en ik zijn het met hem eens. Hij heeft gelijk. Dan gebeurt het pal voor onze neus een zware overtreding van Marko vd Knaap. 'Rood', roept de man naast mij. 'Hij ging wel voor de bal', breng ik in. 'Maar hij kwam zo onbesuisd in' , wordt door een derde persoon aan de discussie toegevoegd. Marko vd Knaap moet eraf. Dat zet de wedstrijd op zijn kop. Trainer Edwin Grünholz moet noodgedwongen een wissel toepassen: Een verdediger (Jordi de Wit) komt erin voor een aanvaller (Anwar Beeldstro). Westlandia heeft nog wel een voorsprong van 3 – 2. Maar hoe lang nog." De Roeper" laat zich weer horen met zijn rollende r:' Perrrriodetitel'. Het helpt niet, want uit een penalty wordt het 3 – 3.

Het gaat helemaal de verkeerde kant op met Westlandia. De rijzige man bekijkt op teletekst de tussenstanden in de hoofdklasse. Bij een gelijkspel heeft Westlandia nog steeds de periodetitel, maar datzelfde Westlandia speelt wel met 10 tegen 11. Ik besluit om het maar te vragen aan de man of hij speciaal voor een speler komt? Ja, hij is de vader van Jordi de Wit, zojuist ingevallen. Hij heeft vroeger bij VIOS gespeeld, in de goede jaren van die club. Daar laat " De Roeper" zich opnieuw horen: 'RRRRagge' en 'RRRRamme' en 'Perrrriode'. Het publiek leeft mee, zingt en is misschien al blij met een punt. Dan komt de 80-ste minuut. Westlandia krijgt een vrije trap op een mooie plek, links voor het doel een paar meter buiten het strafschopgebied. Onze discussie gaat over de vraag wie de vrije trap gaat nemen. Er zijn twee gegadigden: Rechtspoot Jessie vd Burg en linkspoot Patrick Batist. De bal ligt op een mooie plek voor een rechtspoot. De vader van Jordi kiest voor die optie, aan de andere kant naast me hoor ik:' als een linkspoot de bal neemt, is het wel verrassend, dat verwacht de keeper niet.' Patrick Batist neemt de vrije trap en schiet de bal in de korte hoek in het net. Westlandia verslaat OFC met 4 – 3. Dan klinkt "De Roeper" weer (deze keer zonder rollende r): 'Hup Kampiiiiiiioenen'.
Na de huldiging van het elftal krijg ik een 'ons kent ons'-schouderklopje van de trotse vader van Jordi de Wit. We hadden een enerverende wedstrijd gezien.
JvdM