Home » De club » Ons kent Ons » Een video-analyse met de A1

Een video-analyse met de A1

📁 Ons kent Ons 📅 vrijdag 23 oktober 2015
Een video-analyse met de A1

Een video-analyse met de A1 na een monsterzege. Op maandag 5 oktober om 18.45 uur lopen de spelers van de A1 op kousenvoeten de voetbaltechnische ruimte binnen en plooien zich op de tribune. Zij gaan terugkijken op wat misschien later zou blijken de leukste wedstrijd van het seizoen te zijn: Westlandia A1 – Velo A1.

Vooraf hebben we even gesproken met Pieter Jongmans, de trainer van de A1. Hij heeft samen met Jesper Slierendrecht en Jordy de Wit de presentatie voorbereid ( op zondagmiddag ). Hij doet de presentatie. Pieter rekent een kwartier voor de videoanalyse, 'want dan heb je de maximale aandacht'. Daarna begint voor de jongens de training op het veld. Marcel Duijvestijn, de leider van de A1 komt er bij zitten om mee te kijken.
We gaan naar de beelden van de wedstrijd. In de voorbespreking van de wedstrijd tegen Velo had Pieter aangegeven, dat het team van Velo met heel veel nieuwe spelers aan de competitie begonnen was. Westlandia moest vanaf het begin fel aanvallen om Velo te overrompelen. Die tactiek werkte uitstekend. Binnen 10 minuten had Westlandia al 3 keer gescoord.

Er zat een mooie aanval bij die begon met een overname van de bal in de achterhoede van Westlandia, waarbij de bal via enkele spelers snel en efficiënt naar de voorhoede werd gespeeld en vervolgens fraai afgemaakt.
Pieter moest natuurlijk ook wat technische en tactische onvolkomenheden laten zien. Een speler die niet goed bijsloot, een ander met een te moeilijke pass en een verkeerde ingooi.
Er waren ook beelden van een tegendoelpunt . Velo mocht een vrije trap nemen halverwege de helft van Westlandia een paar meter vanaf de zijlijn. De Velo-speler legt de bal neer. Pieter zet het beeld stil en vraagt wat er te zien is. De spelers van Westlandia stellen zich op voor en in het strafschopgebied, met de rug naar bal ( een snel genomen vrije trap zou iedereen verrassen) een speler doet nog even zijn scheendekker goed. Pieter mist alertheid. Het beeld loopt weer door. De vrije trap wordt hoog in het strafschopgebied geschoten. De keeper denkt de bal te plukken, maar omdat er Velospelers staan mist hij de bal. Die vervolgens simpel wordt ingeschoten. 'Waar waren de verdedigers om de keeper te ondersteunen', vraagt Pieter. 'Wij dachten, dat hij de bal gewoon zou vangen', verdedigden de verdedigers zich. Helemaal een fout antwoord in de ogen van de trainer.
De wedstrijd was bijzonder doelpuntrijk. Het werd uiteindelijk 7 – 4 voor Westlandia A1.

Om 19.00 uur liepen de spelers fluitend en op kousenvoeten terug naar de kleedkamer om zich klaar te maken voor de training (= voetbalschoenen aandoen).