Home » De club » Ons kent Ons » Ook Westlandia Zaterdag 1 pakt de periodetitel na een praatje met de keeperstrainer.

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 03 november 2015

Het is zaterdagmiddag. We beleven een mooie ‘indian summer’. En Westlandia beleeft bijzondere tijden met twee eerste elftallen die uitzonderlijk goed presteren. Westlandia Zaterdag 1 speelt tegen Lyra en kan de eerste periodetitel binnenhalen in het spoor van Westlandia Zondag 1. Ik zoek een rustige plek achter het doel. Daar tref ik Edwin Vijverberg. Hij staat te kijken naar het inschieten op keeper Rowdy Janssen. Hij vertelt, dat hij sinds dit seizoen keeperstrainer bij Zaterdag 1 is. Met veel plezier. Hij is nu niet in functie, maar hij vond het leuk om zijn keepers aan het werk te zien en het is schitterend weer.

De algemene verwachting is, dat Westlandia wel even de periodetitel zal pakken tegen de ploeg uit De Lier. In de eerste helft zien we onze ‘groenkielen’ goed starten met snelle en behendige vleugelspelers: Ricoberto Luijando en Stefan Bron. Dat levert wel kansen op, maar geen doelpunten.

Lyra komt ook een paar keer gevaarlijk door en keeper Rowdy Janssen moet aan de bak. Hij houdt zijn doel schoon. Ik vraag Edwin, wat de sterke punten van Rowdy zijn. “Hij blijft rustig, te allen tijde en hij is groot. In dat opzicht lijkt hij een beetje op zijn oom: Marcel Janssen.” “Maar”, zegt Edwin, “zijn oom was niet zo goed op hoge ballen. Dat doet zijn neefje beter.” En Edwin kan dat weten, want hij was seizoenen lang reservekeeper achter Marcel Janssen. Hij werd zelfs gehuldigd voor 300 wedstrijden ‘op de bank’.

Ik vraag Edwin, op welke specifieke onderdelen van het keepersvak hij aan het trainen is met Rowdy. “Hij is nog jong en voor hem in de verdediging staan stuk voor stuk door de wol geverfde verdedigers en ik leer hem om te coachen en om de verdedigers op hun plaats te zetten ook al zijn ze vele jaren ouder. Hij  moet daar niet stilletjes in het doel blijven staan.”

In de tweede helft blijft het maar doelpuntloos. Er zijn kansen, maar de gevaarlijkste zijn voor Lyra. De verslaggever van de WOS hoor ik een paar keer zeggen, dat het zo’n leuke open wedstrijd is met kansen voor beide doelen. Ik maak me wel een beetje zorgen over het spel van Westlandia. Dankzij Rowdy en de verdedigers worden de Lierse kansen geen doelpunten. Joost van Schie wordt gewisseld en zijn vervanger Jordy van Calsteren scoort een kwartier voor tijd uit een mooie aanval met een voorzet op maat. Lyra zet nog aan maar vindt het doel niet meer. Westlandia  Zaterdag 1 wint met 1 – 0 en de spelers gaan met een ruiker chrysanten en de eerste prijs van deze competitie in de broekzak het veld af.

Edwin Vijverberg heeft eer van zijn werk. Rowdy heeft de 0 gehouden. Wie denkt: Hoe ziet die oud-keeper er ook alweer uit? Hij staat in het voetbalplaatjesverzamelalbum van Westlandia op blz. 77.

J.v.d.M.