Home » De club » Ons kent Ons » Ons kent ons - Klaverjasmarathon bij Westlandia

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 24 november 2015
Ons kent ons - Klaverjasmarathon bij Westlandia

boom

Op zaterdag 9 januari 2016 wordt de jaarlijkse Klaverjas marathon gehouden in de kantine van Westlandia. Een mooi evenement, dat in vroeger tijden werd georganiseerd om de winterstop een beetje gezellig door te komen. Tegenwoordig is er kunstgras en nog nauwelijks winter, maar het klaverjassen bestaat nog steeds.

Inmiddels al gedurende 8 jaar hebben 3 mensen de organisatie van dit grote eendaagse klaverjas- toernooi.  Marga Bronswijk, Marina Treurniet en Harry van Adrichem.

Begin november begint het te kriebelen bij Harry. Dan gaat hij eens bellen met Marga Bronswijk over de datum en de prijs van de komende Klaverjas marathon en hij stuurt een aankondiging naar de Westlandiaan. Harry heeft elke stap van de totale organisatie netjes uitgeschreven op een kladblokje staan. En dat volgt hij.

Het toernooi staat open voor iedereen die kan klaverjassen (Rotterdams systeem).Men kan zich aanmelden met een koppelgenoot. Het inschrijfgeld is € 35,- per koppel. De marathon begint om 10.00 uur ’s morgens en is afgelopen om 20.30 uur. Dan zijn er nog een  grote verloting en de prijsuitreiking van het toernooi, zodat ieder om 22.00 uur moegestreden, maar  tevreden naar huis kan gaan.

pit

Met je koppelgenoot speel je steeds een boom van 16 potjes. In totaal speel je 12 keer een boom. Die 12 bomen worden steeds onderbroken voor een hapje en een drankje . Om 12.00 uur is er een lunch met soep en brood. Er is een fruitrondje voor de nodige vitaminen. Om 15.30 uur gevolgd door een warm hapje. Om 17.30 uur is er voor alle deelnemers een warm buffet(chinees). Tot besluit om 20.00 uur  een warm hapje.

boer

Om dit allemaal te kunnen aanbieden zijn er een aantal sponsors. Het brood voor de lunch komt van Theo Schalke, Ton Ballering maakt jaarlijks de soep. Dit jaar wil hij een volle pan tomatensoep maken. Rob Batist zorgt voor prachtige planten voor de verloting. De kaarten en de balpennen worden gesponsord. Door al die sponsoren blijft er steeds een mooi bedrag over voor de vereniging.

nel

In deze periode, een maand voor de Klaverjas marathon bezoekt Harry andere klaverjastoernooien. Vorige week was hij in Heenweg. Om te spelen, maar ook om te netwerken. Mensen overhalen om bij Westlandia te komen spelen op 9 januari. Hij gaat ook nog naar de Duivenvereniging De Eendracht in Maasdijk.

nat

Vorig jaar telde de Klaverjas marathon 160 deelnemers, 40 tafeltjes. Harry hoopt dat dit jaar ook weer te halen. Er wordt gespeeld om 20 prijzen. In 2014 was het winnende koppel Martha Mulder/Danny Kila met een puntentotaal van 20481.De organisatie heeft naast de wedstrijd ook gezelligheid en een gemoedelijke sfeer hoog in het vaandel staan.

Zaterdag 9 januari 2015 voor een dagje ‘bomen spelen’, ‘pitten halen’ en zo min mogelijk ‘nat gaan’. Doe mee met de Klaverjas Marathon bij Westlandia. Iedereen kan zich inschrijven bij Harry van Adrichem tel. 0654901142 of bij Marga Bronswijk tel. 0634416151 De kosten zijn € 35,00 per koppel.

JvdM