Home » De club » Ons kent Ons » Kijken met de ogen van Cor Spruijt

Kijken met de ogen van Cor Spruijt

📁 Ons kent Ons 📅 donderdag 03 december 2015

Vanmiddag speelde Westlandia zondag 1 tegen EDO, voluit HFC EDO, wat staat voor Haarlemse Football Club Eendracht Doet Overwinnen. Vandaag ging die vlieger echter niet op voor de ploeg uit Haarlem.

Een vaste toeschouwer bij wedstrijden van de mannen van de zondag is Cor Spruijt. Hij wordt vergezeld van zijn camera. En het mag gezegd hij maakt goede foto’s. Een bijzondere was de foto van Marco van der Knaap, die op het gras zit, nadat hij voor het eerst in zijn voetballeven een rode kaart gekregen heeft. Oprecht en totaal verbijsterd. Allerlei spelers eromheen. Een mooi beeld.

In de 5-de minuut van de wedstrijd zien Cor en zijn camera zoon Jeroen in beeld komen. Hij  komt van rechts het strafschopgebied in. Met een soort ‘zelfpass’ passeert hij een EDO-verdediger (fotomoment) en geeft op maat voor op Marcel de Bruijn. Die tikt de bal binnen door de benen van de keeper. 1 – 0.

In de 20-ste minuut vertrekt er een hoge bal van de voet van Jordi de Wit, die landt in het strafschopgebied op het hoofd (fotomoment) van zoon Jeroen. Daar vandaan kaatst  de bal met een boog in het doel over de keeper heen. 2 – 0.

In de 22-ste moet Cor weer aan de bak. Jordi de Wit heeft een pass op maat gegeven op Jeroen Spruijt, op links. Die maakt snelheid, loopt op de camera af (fotomoment) en ziet ook nog Marcel de  Bruijn vrij staan voor het doel. Die krijgt de bal op maat en scoort de 3 – 0.

In de tweede helft heeft Cor het wat rustiger aan gedaan, net als de spelers. Pas na de wedstrijd toen de 11-de overwinning op rij  binnen was, schoot Cor nog enkele plaatjes van feestende spelers.

De vraag uit het programmaboekje blijft staan. Welke ploeg snoept de mannen van Edwin Grünholz de eerste punten af?

Cor Spruijt volgt Westlandia zondag 1 en fotograferen is zijn hobby. Van de foto’s die hij maakt, stuurt een aantal foto’s door naar zijn zoon Jeroen. Die stuurt ze naar de krant en naar de website. Hij doet er verder niet zoveel mee, zegt hij. Want daar heeft hij er geen tijd voor. Hij is natuurlijk net als Marko van der Knaap met zijn team met een bijzondere serie bezig.

JvdM