Home » De club » Ons kent Ons » Gekluisterd aan de radio

Gekluisterd aan de radio

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 08 december 2015

VDL - Westlandia  zat 1.

Gelukkig is er de WOS, als je een wedstrijd niet kan bezoeken. Afgelopen zaterdag zat WOS-verslaggever Gerard van Dijk bij deze topper in de tweede klasse C.

De wedstrijd is nog geen 2 minuten aan de gang of daar horen we Gerard al.” In de eerste aanval van VDL passeert Kees Ketting (vorig jaar nog lid van de zondagselectie van Westlandia) op subtiele wijze zijn verdediger en geeft de bal voor. Die komt op een hak van een verdediger en voor de voet van Jeroen vd Swaluw. Hij werkt de bal binnen. 1 – 0. Gerard spreekt over een gelukkige goal voor VDL.

Als er 11 minuten gespeeld zijn horen we Gerard weer .”De wedstrijd is losgekomen, Westlandia is aan het aandringen.” Dan ziet Gerard dat er door Westlandia gescoord wordt. Dat doelpunt wordt echter afgekeurd door de scheidsrechter, maar onze man in Maassluis tast in het duister over de reden van afkeuren.

In een volgend verslag meldt Gerard, dat de wedstrijd niet fraai is en dat VDL de gelukkige voorsprong koestert.

In de 44-ste minuut horen we Gerard weer. VDL wordt in de verdediging gedwongen, een bal wordt weg geroeid naar veld 3, Westlandia ‘ontbreekt de finishing touch’ en Joost van Schie mist een dot van een kans. Hij sluit af met: “VDL – Westlandia 1 – 0, verrassend, wel leuk.” Dat is de ruststand.

In de 4-de minuut van de tweede helft horen we Gerard weer. Gedragen door de wind is VDL al drie keer dreigend voor het Westlandia doel verschenen. Dan ziet hij plotseling een aanval van Westlandia met een voorzet op de nummer 10, Joost van Schie, de spelers van VDL appelleren massaal voor buitenspel. Dat wordt door de scheidsrechter weggewoven. En intussen heeft Joost van Schie gescoord. 1 – 1. “De ploegen zijn in evenwicht.”

In Gerards volgende bijdrage moet hij reageren op een opmerking van de presentator over Joost van Schie, die zojuist misschien wel zo’n beetje zijn 500-ste doelpunt voor Westlandia maakte. Ja, hij had zelfs de 1 – 2 op zijn sloffen, maar zijn schot ging hoog over. Keeper Rowdy Janssen had geluk met een schot, dat met ‘een stuit in het strafschopgebied op de kruising kletste, leuke wedstrijd.’

”Engels voetbal op 2-de klasse niveau, robuust voetbal”, horen we de verslaggever zeggen.

Dan horen we de presentator met de aankondiging: “Er is gescoord in Maassluis bij VDL – Westlandia. Dan is er een winnaar.” ”Ja”, zegt Gerard, “VDL.” Er kwam een voorzet van de rechterkant, perfect op Kees Ketting. Hij kon  zo doorlopen en ramde de bal onhoudbaar voor de Westlandia keeper in de hoek. Er waren weer veel protesten, maar de treffer werd goedgekeurd. Westlandia kreeg nog kansen, maar het team vergat één ding: het benutten van de kansen.”

De wedstrijd eindigt in een nederlaag voor het elftal van Theo Verbeek. Onnodig als we de verslaggever van de WOS mogen geloven. Het waren niet zijn laatste woorden, maar na de 2 – 1 van VDL horen we hem zeggen: “Of het verdiend is , ik vraag het me af!”

JvdM