Home » De club » Ons kent Ons » Theo Verbeek tekent bij.

Theo Verbeek tekent bij.

📁 Ons kent Ons 📅 donderdag 17 december 2015

U kent ons en ons kent ons uiteraard ook. Toen we dan ook op een doodnormale vrijdagmiddag op het Wilhelminaplein vernamen, dat het contract met Theo Verbeek met een jaar verlengd was, wilden wij daar het onze van weten.

We combineerden een bezoek aan de wedstrijd van Westlandia zat. 1  tegen UVS met een praatje met Theo. De uitslag bewees dat de beslissing om het contract van Theo te verlengen terecht was. Het werd 3 – 1.

De wedstrijd had twee gezichten. De eerste helft was druilerig als het weer. ‘De verdediging en het middenveld draaiden aardig, maar de aanvoer naar de aanval stokte’, waren achteraf de woorden van Theo Verbeek. Door een nare verdedigingsfout scoorde UVS in de 40-ste minuut. 0 – 1.

In de rust deed Theo wat omzettingen en hij bracht een aanvaller voor een middenvelder, Ricoberto Luijando kwam voor Davey Zwinkels. Daardoor bloeide Joost van Schie en daarmee het spel van Westlandia spectaculair op. Joost is een man van de klok:

- 55-ste minuut. Danny Bijl schuift in en geeft een voorzet net niet op maat op Joost van Schie. Met zijn uitschuifbare been tikt de laatstgenoemde de bal in het doel. 1 – 1.

- 66-ste minuut. Uit een prachtige voorzet van Rick van Rijn kopt Joost de bal met een boog precies in de kruising. 2 – 1.

- 77-ste minuut. Jasper van Dijk brengt de bal in het strafschopgebied van UVS. De keeper loopt uit, maar mist de bal. Joost staat op de goede plaats en tikt de bal binnen en maakt daarmee de hattrick compleet. 3 – 1

Westlandia zaterdag won de wedstrijd verdiend met 3 – 1. Omdat SVC’8 met 2 – 2 gelijkspeelde tegen Monster ging de groen witte zaterdag brigade als winterkampioen de winterstop in.

Na de wedstrijd vroeg ik aan Theo Verbeek of hij de contractverlenging had verwacht. Een beetje onbeholpen vraag. Theo moest er om lachen. Natuurlijk had hij het verwacht: ’Als het goed gaat, als je een goede klik hebt met de groep en als je een jongen van de club bent, dan weet je dat je contract verlengd wordt. Ik wist het al eerder (4 december) en afgelopen donderdag 10 december ging het bestuur akkoord  met een hernieuwde aanstelling van Theo.

Hij heeft er zin in en hij denkt zelfs al een beetje vooruit:  Aan spelen in de eerste klasse. Met deze groep  ziet hij mogelijkheden.

JvdM