Home » De club » Ons kent Ons » Operatie "Weihnachtsstollen"

Operatie "Weihnachtsstollen"

📁 Ons kent Ons 📅 zondag 20 december 2015
Operatie "Weihnachtsstollen"

Westlandia wil geen gelegenheid voorbij laten gaan om de vele vrijwilligers en overige weldoeners in het zonnetje te zetten. De kersttijd is een mooi moment om waardering te tonen aan alle mensen, die in de weer zijn voor de vereniging. Jaarlijks worden dan ook 500 kerstkrentenbroden met spijs rondgebracht.

De speciale kerstbroden worden door Meesterbakker Paul Schalke gebakken. Deze broden gaan op maandagochtend ‘naturel’ naar Westlandia. In de kantine worden de broden klaargemaakt om ze  een dag later te kunnen rondbrengen. Dat houdt in:

1) poederen, de broden met poedersuiker bestrooien.

2) inpakken, de broden in een plastic zak schuiven.

3) stickeren, een sticker van Westlandia op de zak plakken.

4) nog een keer inpakken, de plastic zak met brood in een mooie kerstdoos schuiven.

Vervolgens kunnen de kerstbroden als ‘Weihnachtsstollen’ bezorgd worden.

Er worden zo 500 dozen gemaakt.

Een dag later op dinsdag vindt deel 2 van de operatie plaats. ’s Middags worden de kerstkrentenbroden persoonlijk thuis bezorgd bij al onze vrijwilligers en sponsors om hen te bedanken voor hun inzet voor of ondersteuning van de vereniging.

Om deze operatie ‘Weihnachtsstollen’ goed te laten verlopen, zijn ook weer een groot aantal vrijwilligers actief. Eén van de mannen achter deze kersttraditie is Ton Ballering. Hij weet niet beter, dan dat er jaarlijks  kerstkrentenbroden werden  rondgebracht bij de vele Westlandianen, die actief zijn voor onze vereniging.

Ik zou willen zeggen: Eet smakelijk onder/bij/naast/in? de kerstboom.

JvdM