Home » De club » Ons kent Ons » Roy en Vince uit de B1 over de jeugdopleiding bij RKVV Westlandia

Roy en Vince uit de B1 over de jeugdopleiding bij RKVV Westlandia

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 05 januari 2016
Roy en Vince uit de B1 over de jeugdopleiding bij RKVV Westlandia

De jeugdopleiding van rkvv Westlandia staat op een hoog niveau. Dat is prettig voor de eigen Naaldwijkse jeugd. De verschillende vertegenwoordigende teams spelen hoog in hun leeftijdsklasse. De B1 promoveerde vorige seizoen van de 3-de naar de 2-de divisie. Dat hoge niveau trekt ook spelers van buiten Naaldwijk.

In dit seizoen zijn Vince van Hagen van Velo en Roy van der Sar van Lyra overgestapt naar Westlandia. Vince begon bij Velo, de vereniging van zijn vader. In de D1 ging hij naar Feyenoord, speelde er twee jaar en kwam weer terug naar Velo. Na afloop van het vorige seizoen heeft hij zich uit eigen beweging aangemeld bij Westlandia, want ‘bij Westlandia word ik nog meer uitgedaagd om een betere voetballer te worden’. Hij speelt nu een half jaar in de B1. De overgang verliep soepel, omdat Vince de spelers al kende van het ISW Hoogeland. Hij speelt centraal op het middenveld, aanvallend en verdedigend.

Westlandia brengt hem wat hij zocht. “Er wordt strak getraind en we werken steeds naar de volgende wedstrijd toe. Ik heb ook al vaak meegespeeld in de A1. De trainer en leider hebben vertrouwen in mij.”  Stefan Alberts, hoofd opleidingen, ziet in Vince een van de echte talenten in de huidige B1. En Vince kijkt verder dan Westlandia en omdat hij met de B1 landelijk speelt(vandaag uit bij de Elinkwijk), komt er misschien nog wel een kans.

Ook Roy van der Sar kwam dit seizoen van  over naar de Naaldwijkse club. Hij speelde bij Lyra. Zijn doel is om profvoetballer te worden. Toen hij bij Lyra speelde, liep hij al stage bij ADO Den Haag en Willem ll, maar zonder vervolg. Hij besloot zelf om naar Westlandia te gaan, omdat hij op een hoger niveau wilde spelen. Roy is een spits met snelheid maar ook met lengte en body. Hij nam een spitspositie over in de B1. Dat kon, omdat de vaste spits wat meer op het middenveld ging spelen. Een spits scoort regelmatig, zo ook Roy. Op de vraag hoeveel hij er al in heeft liggen, lacht hij: “Dat weet ik niet, dat houdt de leider bij.”

Roy heeft zich al in de kijker gespeeld. De afgelopen weken heeft hij twee keer getraind bij NEC. Daar kwamen enkele verbeterpunten naar voren. De aanname van de bal, als spits in de bal komen en het vasthouden van de bal. Na de laatste training op 10 december jl vertelde men hem, dat er een vervolg zou komen. Bij NEC gaan spelen, betekent verhuizen naar de andere kant van Nederland. Men heeft al gesproken over een vervolg van zijn opleiding tot gymnastiekleraar en een gastgezin.

Westlandia is er trots op dat spelers als Roy en wellicht Vince de kans krijgen om hogerop te komen.Dat betekent dat je het als opleiding goed doet.

J.v.d.M