Home » De club » Ons kent Ons » Eef ter Laak, winnaar van de sportvrijwilligersprijs 2015

Eef ter Laak, winnaar van de sportvrijwilligersprijs 2015

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 01 maart 2016
Eef ter Laak,  winnaar van de sportvrijwilligersprijs 2015 Eef ter Laak,  winnaar van de sportvrijwilligersprijs 2015

Het is al meer dan een maand geleden en Eef ter Laak kan het eigenlijk nog steeds niet bevatten, dat juist hij de Rabo sportvrijwilligersprijs in ontvangst mocht nemen uit handen van Gerard van Hoeven, directeur van de bank met de eerder genoemde naam. Dat gebeurde op 12 januari in het WOS Sportgala 2015. Als aan Eef de trofee overhandigd is, zegt hij spontaan deze prijs te willen delen met alle vrijwilligers van alle verenigingen in het Westland. Al die mensen, die vaak voor dag en dauw in de weer zijn voor allerlei verenigingen.

Eef is door RKVV Westlandia naar voren geschoven als dé vrijwilliger van de vereniging.’ Ik was zeer verbaasd over deze nominatie, want er zijn hier wel zo’n 350 mensen actief met daarbij mensen die het meer verdienen dan ik.

Eef is voor zijn werk bij Kubo vaak in het buitenland. ‘Ik weet het nog. Op 5 december 2015, ben ik aan de westkust van California. Het is 10 voor 5 in de morgen als ik zit te luisteren naar WOS Sport en ik hoor ineens Eef ter Laak van Westlandia is één van de genomineerden voor de titel sportvrijwilliger 2015. Op mijn tablet kijk ik later mijn mail na. Ineens zie ik een mail van de WOS: “Je bent genomineerd als sportvrijwilliger”.

Mensen van alle verenigingen mochten stemmen uitbrengen op 3 kandidaten. Jolanda Stijger (Verburch), André van Vliet (Velo) en onze Eef ter Laak (Westlandia). Eef kreeg uiteraard alle steun van veel Westlandianen, maar ook de leden van de zondagselectie met daarin zijn toekomstige schoonzoon stemden op hem. En bij Kubo werd ook aandacht besteedt aan zijn kandidatuur.

Het WOS Sportgala in De Naald was top en het werd voor Eef een heel bijzondere avond. Hij had er eigenlijk niet bij stilgestaan, dat hij de prijs zou winnen. En was zeer verrast

Eef is Honselersdijker van geboorte en om te kunnen voetballen ging hij rond 1967 naar Westlandia. Daar speelde hij 3 jaar. Vervolgens heeft hij 25 jaar in het oranje en wit van SV Honselersdijk gespeeld. Daar was hij ook al als vrijwilliger actief en hij was daar onder meer betrokken bij de verhuizing van het voetbalterrein aan de Johan van Oldebarneveltstraat naar het nieuwe sportpark ‘De Strijphorst’. Hij kwam terug naar de Hoge Bomen, toen zijn dochter bij Westlandia ging voetballen. Hij begon op een gegeven moment als keeperstrainer bij de E-jeugd en vanaf dat moment  ‘is de beer los’. Het is heel verrassend bij hoeveel klussen en activiteiten Eef in de loop der jaren betrokken was, en nog is.

Een paar voorbeelden:

Eef is heeft de constructie ontworpen om de reclameborden rond het veld op te hangen.

Eef heeft meegewerkt aan de prachtig en groen verlichte naam Westlandia aan de recente nieuwbouw.

Hij heeft de vorige en de huidige staantribune ontworpen en helpen bouwen.

En natuurlijk kent iedereen Eef als de goedlachse barman van de buitenbar.

En o ja die buitenbar is gemaakt naar een ontwerp van Eef ter Laak.

Wat niet vergeten mag worden is: ‘De club van de lelijke gezichten’. Eef is een van de acht leden. Deze club heeft een speciale paraplu laten maken, die vroeger bij de buitenbar stond. Aanstaande zondag gaat de complete ‘club’ met de paraplu naar de uitwedstrijd van het eerste tegen ADO’20.

Een mooie gelegenheid om Eef nogmaals te feliciteren met de prijs die hij terecht gewonnen heeft: sportvrijwilliger 2015.