Home » De club » Ons kent Ons » Winderige Westlandse jeugdkampioenschappen per klasse

Winderige Westlandse jeugdkampioenschappen per klasse

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 29 maart 2016

Op tweede Paasdag vinden traditiegetrouw de Westlandse kampioenschappen voor de jeugd plaats. Tevoren was al bekend dat het flink zou gaan waaien. Dat kwam 100% uit. Enkele toernooien werden afgelast. Bij FC ’s Gravenzande ging het toernooi voor de F-junioren niet door. Ook Maasdijk schrapte het toernooi voor de D-junioren. Het toernooi voor de E-junioren stond gepland bij MVV’27. Daarvan is mij niet bekend of het wel of niet is doorgaan. Als het inderdaad is doorgegaan, kom ik daar later op terug.

Wat ging er wel door? De A-, B- en C-junioren. Deze selectieteams trotseerden de winderige omstandigheden en genoten van een patent zonnetje. Het toernooi voor de C-junioren vond plaats in Monster. Dichtbij zee, dus nog meer wind.

In de poulefase speelde C1 tegen Excelsior Maassluis (0 – 1), Maasdijk (0 – 0) en Naaldwijk (3 – 0). In de kwartfinale was FC ’s Gravenzande de tegenstander. Westlandia kwam met 0 – 1 achter. Rein Roodenrijs zorgde voor 1 – 1. Westlandia ging na winst in de penaltyserie door naar de halve finale. In de halve finale stonden Westlandia en Velo tegen elkaar. Het werd een wedstrijd met weinig kansen en de slag vond vooral plaats op het middenveld. Velo scoorde eenmaal en won. Velo won ook het toernooi bij de vv Monster.

De B-junioren van Westlandia speelden op sportpark De Zweth bij Lyra.

De poule wedstrijden verliepen voor de B1 als volgt:

Westlandia – MVV’27 (3 – 0), Westlandia – SV Den Hoorn (0 – 2), KMD – Westlandia 0 – 0 en

Maasdijk – Westlandia 0 – 1. Die laatste wedstrijd heb ik voor een groot deel gezien. De B1 was sterker dan Maasdijk, had meer balbezit en speelde vooral op de helft van Maasdijk, maar maakte geen doelpunten, totdat Nick Ruigrok het op zijn heupen kreeg, een groot gedeelte van de Maasdijk-achterhoede het nakijken gaf en de 1 – 0 binnenschoot.

In de kwartfinale won Westlandia dankzij een doelpunt van Roy van der Sar. In de halve finale schakelde het team FC ’s Gravenzande uit door met 1 – 0 te winnen. Roy van Beek scoorde deze ene treffer.

De finale gaat tussen Lyra en Westlandia. Dat werd een spannend gebeuren. Er werd niet gescoord in de reguliere speeltijd. Twee keer 5 minuten verlengen leverde ook geen beslissing op. Het kwam aan op pingels. Lyra nam ze beter. Het werd 5-4 voor Lyra. De gastheer wint eigen toernooi.

De A-junioren spelen sinds jaar en dag in Honselersdijk op De Strijphorst.

In de poulefase speelt Westlandia A1 de volgende wedstrijden:

Westlandia – Velo (0 – 0), Westlandia – Quintus (2 – 0), Westlandia – Monster (1 – 0). Dit geeft als resultaat dat de A1 doorgaat naar de kwartfinale en treft daarin FC ‘s Gravenzande als tegenstander. Het blijft 0 – 0 en Westlandia gaat door naar de halve finale, omdat de penalty’s beter worden genomen.

Dan kruist een oude bekende wéér het ‘Westlandiapad’: Velo. Deze keer zijn de Wateringers de meerdere van onze A1. Het wordt 2 – 1 voor Velo.

JvdM