Home » De club » Ons kent Ons » Westlandia - RKAVV, gezien met een groen witte sjaal

Westlandia - RKAVV, gezien met een groen witte sjaal

📁 Ons kent Ons 📅 woensdag 13 april 2016
Westlandia - RKAVV, gezien met een groen witte sjaal

Een heerlijk lentezonnetje en de instructies uit het draaiboek ‘Kampioenschap Westlandia verleiden mij om op de fiets naar De Hoge Bomen te gaan. “

Bij de ingang van de velden van Westlandia word ik aangesproken:

‘Wilt u een sjaal?’ Het is Mike van Schie, aan de krullen herken ik zijn vader. Natuurlijk zeg ik ja, maar ergens halverwege de wedstrijd kijk ik eens goed wat er voor tekst op staat.

r.k.v.v. WESTLANDIA KAMPIOEN                            VAN DER VALK

Hoofdklasse 2015 – 2016                                          SYSTEMEN

Het gevolg van het rijkelijk uitdelen van de sjaaltjes van de hoofdsponsor is wel dat bijna iedereen op de zonovergoten sta tribune een groen witte sjaal draagt.

Westlandia begint gedreven aan de wedstrijd. Na 5 minuten zet Angelo Groen goed door, komt in het strafschopgebied, bezorgt de bal bij Remon van Bochoven. Hij schiet de 1 – 0 binnen. In de 11-de minuut laat Patrick Batist zich verrassen als Jop Verhagen ineens naar binnen snijdt. Patrick valt en neemt de RKAVV speler mee in zijn val. Penalty. Jedsel Markes, volgend seizoen Westlandiaan schiet de bal slecht in en raakt  de paal. Wat wilde hij laten zien en aan wie? De bal kaatst terug wordt weer ingeschoten, maar dat gebeurt in buitenspelpositie. Edgar Leerdam ging naar de goede hoek.

Dan gebeuren er heel lang niet echt spannende dingen. Edgar Leerdam heeft enkele reddingen. Het heilige moeten is een beetje uit het spel van Westlandia.

De WOS heeft ‘De 2 Voskampen’ op deze wedstrijd gezet. Johan en Piet. Zo rond minuut 60 interviewt Johan Voskamp George Droog, voorzitter van de Businessclub. Johan vraagt: ‘Is de kar er al voor de rondrit? ‘Als we hem nodig hebben, is hij er. We weten dat het kampioenschap eraan komt, maar of dat vandaag is, dat denk ik niet.’ George Droog ziet resultaatvoetbal en dat vindt hij jammer. Aan het eind van het interview biedt Johan nog de gelegenheid om de groeten te doen aan Hans van der Valk, die is namelijk op vakantie. ‘Als je luistert Hans. De groeten.’

Dan in de 70-ste minuut komt Marcel de Bruijn erin. Voor een slotoffensief en wellicht doelpunten. Hij stelt de groen witte sjaaltjes niet teleur.

Edgar Leerdam heeft in de 87-ste minuut een fantastische uittrap ver op de helft van RKAVV. Marcel controleert de bal, gaat op het doel van Mike ten Kroode af, lobt de bal over de uitkomende keeper, maar niet op doel en kopt vervolgens zijn eigen lob in de touwen. Vervolgens stormt hij naar ’de kinderkamer’(Carel Pronk), een groep jonge enthousiaste supporters op de tribune.

In de 90-ste minuut maakt Marcel ook nog  de 3 – 0 uit een voorzet van Jordy de Wit.

Vervolgens is het een en al zon en gezelligheid en feest.

Na de wedstrijd zitten alle spelers buiten in het zonnetje en ik spreek nog even met Edgar Leerdam. Hij is heel tevreden over zijn eigen spel, over zijn assist en over een paar aardige reddingen. Uit pure blijdschap biedt hij me een biertje aan.

JvdM