Home » De club » Ons kent Ons » Twan Straathof, zijn oma en Westlandia Za. 8

Twan Straathof, zijn oma en Westlandia Za. 8

📁 Ons kent Ons 📅 woensdag 20 april 2016
Twan Straathof, zijn oma en Westlandia Za. 8

Een paar maanden geleden komen wij elkaar tegen ergens in het middenstandsverkeer, Cock Straathof en ik. Zij vertelt enthousiast over het elftal van haar kleinzoon Twan Straathof. Hij voetbalt in Westlandia za 8. Bij thuiswedstrijden gaat zij bijna altijd kijken, omdat zij zag dat er maar weinig belangstelling was van vrienden of relaties bij de wedstrijden van dit team. Zij doet dat voor de gezelligheid en voor haar kleinzoon. Dat wilde ik meemaken.

Op zaterdag 16 april speelde het elftal een wedstrijd tegen de koploper Kethel/Spaland 7 van de 6-de klasse 11.Westlandia za 8 staat laag op de ranglijst. De wedstrijd in Kethel eindigde in een kleine overwinning voor Spaland: 3 – 2. Twan weet het nog goed: ’we kwamen met 2 – 0 voor. We verloren met 3 – 2. We zijn meestal een helft beter. De derde helft winnen we altijd.’ Vorige week speelde het team van Twan tegen CWO gelijk met 1 – 1, met een ‘kopgoal’ van dezelfde Twan. Eerder won het team één wedstrijd en vergaarde 4 punten. Desondanks begonnen de jongens vol goede moed aan deze wedstrijd. Wij supporters nestelen ons in de dug out: 3 wisselspelers, oma Cock Straathof en ik. Wij zien een uitermate sportieve wedstrijd met één partij die de lakens uitdeelt, de tegenpartij. Bij de rust is het 5 – 0. Terwijl Kethel/ Spaland 7 er lustig op los scoort horen we van de reservespelers, dat er een goede sfeer is in het team. Dat ze in dit seizoen nog niet zo vaak gewonnen hebben, nog bijna nooit gewonnen hebben, eigenlijk maar één wedstrijd gewonnen hebben en één gelijk gespeeld. Dat zie je niet terug op het veld, daar wordt door de Westlandianen voor elke meter geknokt. En de reservespelers leven actief mee met de acties op het veld. Ook Oma Straathof roemt de goede sfeer onderling. Zij is een beetje de mascotte van Westlandia za 8. Zij brengt geluk. Na de koffie gaat de wedstrijd verder. Kethel/Spaland 7 toont geen mededogen met Westlandia za 8 en scoort nog 4 keer. Het wordt uiteindelijk 1 – 9. Oma weet dat doelpunt mooi te beschrijven.’ In de allerlaatste minuut scoorde Sander Vos fraai uit een vrije trap. De bal verdween in de linkerbovenhoek. De jongens zeiden zelf dat het krachtsverschil gewoon te groot was.’

De namen van dit sterrenteam: Tom vd Wielen (aanvoerder), Bas Riksen (keeper), Marcel van Vliet, Sebastiaan Vis, Maurice van Tuijl, Leon Overvoorde, Sander Vos, Gerben Thoen, Gijs vd Knaap, Dion vd Pols, Stan Vijverberg, Twan Straathof, Patrick Enthoven, Nico vd Berg en Stefan Jager.

Deel dit artikel met je vrienden