Home » De club » Ons kent Ons » DHC - Westlandia. Kampioen volgens een alternatief scenario.

DHC - Westlandia. Kampioen volgens een alternatief scenario.

📁 Ons kent Ons 📅 maandag 25 april 2016

Westlandia had het draaiboek voor een mogelijk kampioenschap al lang geleden uit het stof gehaald, en wekelijks werd het in het bestuur nog eens tegen het licht gehouden. Alles en iedereen was klaar voor een kampioenschap in de uitwedstrijd tegen DHC in Delft. De manier waarop de mannen van Edwin Grünholz het kampioenschap binnenhaalde, gebeurde volgens een alternatief scenario.

Er was heel veel zelfvertrouwen in het Westlandse kamp. Het zou niet gemakkelijk worden in Delft, maar het team van Westlandia had elke uitwedstrijd gewonnen. Naar schatting 1500 mensen waren meegekomen. De stoeltjes in het stadion waren al in de goede kleur groen en het overgrote gedeelte van de toeschouwers was ‘groen van geest’.

Ik heb het genoegen de wedstrijd te volgen naast Johan Voskamp, die de wedstrijd voor de WOS verslaat. Hij is helemaal klaar voor het kampioenschap, heeft er zin in en zet een mooie sfeer neer. We zitten hier in De Kuip van Delft, waar ooit mannen als Van Hanegem, Treijtel en Velibor Vasović? speelden.

De wedstrijd is niet goed en dat zegt Johan ook. Na 20 minuten heeft hij het over een ‘Frits van Turenhout-wedstrijd’. Als Jordy Brouwer de 1 – 0 scoort, blijkt het gelijk van Johan. Westlandia komt niet in zijn spel, speelt verkrampt.

In de 33-ste minuut heeft Jeroen Spruijt een mooie kans, hij schuift de bal voorlangs.

In de rust komt burgemeester Sjaak van der Tak bij de microfoon. Hij voelde zich bijna thuis in Delft met al die supporters. Dat doelpunt voor DHC was wel een fout, maar in de tweede helft zou Westlandia de wedstrijd zeker weten te keren. Hij rekende erop vanavond op het Wilhelminaplein de schaal te overhandigen.

In de 3-de minuut na rust scoort Mostava Frederik de 2 – 0. Johan Voskamp voorspelt de luisteraars naar de WOS, dat het Wilhelminaplein vanavond leeg zal zijn.

Dan gaat het snel. Quick komt op 1 – 1, Edwin Grünholz gaat offensief wisselen. En Westlandia gaat vol op de aanval spelen.

In de 68-ste minuut komt het bericht dat Quick 1 – 2 scoort bij De Dijk, snel gevolgd door het bericht dat De Dijk met 10 man speelt na een rode kaart.

Dan leeft De Kuip van Delft op, het publiek begint juichen en er komt nieuw elan in Johan Voskamp. Na de voor Westlandia gunstige berichten uit Amsterdam weet hij het al: Westlandia wordt kampioen. Gek eigenlijk je verliest, maar je wordt toch kampioen.

Westlandia speelt intussen attractief vol op de aanval. Dat levert in de 73-ste minuut de 2 – 1 op. DHC-verdediger Tidde Tromp kopt de bal ongelukkig over zijn eigen doelman.

Westlandia gesteund door feestende groen witte toeschouwers gaat op zoek naar de gelijkmaker met inmiddels een 6 mans aanval. Het lukt niet om nog een keer te scoren. DHC wint wederom van Westlandia. Maar de ploeg uit Naaldwijk is de kampioen van de Hoofdklasse A. De Dijk verliest uiteindelijk met 1 – 4 van Quick. De nieuwe ranglijst legt het uit:

Westlandia         23 - 61

De Dijk                23 – 51

DHC                     23 – 51

Met nog 3 wedstrijden te spelen kan Westlandia niet meer ingehaald worden.

Dan barst er een groot feest los op het kunstgras. Ineens verschijnt Hans van der Valk te paard op het veld met een grote beker. Elders en even later overhandigt een KNVB official de kampioenschaal aan Marco van der Knaap.

Intussen is voorzitter Stefan Kester uit feestende massa geplukt om bij Johan Voskamp de felicitaties in ontvangst te nemen. Dat de kampioenswedstrijd verloren werd, deed er eigenlijk niet toe. “Ja, we hebben een beetje hulp gehad van Quick” Hij doet een oproep om vanavond naar het Wilhelminaplein te komen om een gezellig feest te vieren.

JvdM