Home » De club » Ons kent Ons » Titelrace voor Zaterdag 1 en Zaterdag 2

Titelrace voor Zaterdag 1 en Zaterdag 2

📁 Ons kent Ons 📅 dinsdag 10 mei 2016

Titelrace voor Zaterdag 1 en Zaterdag 2.

ofwel

Terug naar de tijd van het Naaldrakkertje.

Elk weekend een kampioenschap. Dat is momenteel de onwezenlijke realiteit bij Westlandia. Afgelopen zaterdag waren er kansen voor za 1 en za 2.

Zaterdag 2 speelde tegen Schipluiden 2. Bij winst kon er weer een feestje gevierd worden. Door doelpunten van Stefan Bron(2) en Hans van der Kruk wist het tweede zaterdagteam te winnen, ook al kwam Schipluiden 2 nog terug tot 3 – 2. De slotfase van de wedstrijd nam heel veel tijd in beslag. De scheidsrechter liet lang doorspelen, omdat er aan Westlandia kant veel blessuregevallen waren. Het bleef 3 – 2 voor de thuisploeg en Westlandia kon zich opmaken voor weer een kampioenschap. En er was volop zon en meer.

Westlandia za 1 speelde de laatste thuiswedstrijd tegen VDL. Met nog twee wedstrijden te spelen was het team weer koploper geworden, nadat SVC’08 vorige week had verloren. Tweemaal winst betekende het kampioenschap. Maar bij verlies van SVC’08 tegen RCL en bij winst op VDL zou het ook in deze laatste thuiswedstrijd kunnen gebeuren.

We weten intussen dat dat feestje niet doorging. Westlandia za 1 won ruim met 6 – 0, maar ook SVC’08 won met 4 – 0. De beslissing over het kampioenschap valt komende zaterdag. In Leiderdorp. Bij RCL.

De mannen van Theo Verbeek wonnen gemakkelijk en met ruim verschil. Toch had het nog anders kunnen lopen. In de tweede minuut kreeg VDL een penalty na een overtreding van Marvin Vollebregt op Michael Reijgersberg. Peter Selhorst schoot de bal middendoor en Rowdy Janssen verrichtte meteen zijn belangrijkste redding van de middag. Met de voet. Hij behoedde Westlandia voor een snelle achterstand.

Vervolgens scoorde Westlandia 6 keer.

8-ste minuut: Rick van Rijn bereikt Yordi van Beek, die ziet Joost van Schie vrij staan voor het doel. 1 – 0.

17-de minuut: Jasper van Dijk zet vanaf eigen helft Joost van Schie aan het werk met een pass op maat. Joost plukt de bal uit de lucht en zorgt voor 2 – 0. “De keeper had hem wel kunnen hebben”, zei Joost later.

62-ste minuut: Jordy van Calsteren net in het veld gekomen onderschept bij heel nonchalant uitverdedigen van VDL de bal, gaat het strafschopgebied in, ziet dat Yordi van Beek er beter voorstaat. De laatste drukt af.3 – 0.

74-ste minuut: Ricoberto Luijando is in het veld gekomen. Hij begint weer met een actie vanaf rechts en bezorgt de bal bij Yordi van Beek. 4 – 0.

80-ste minuut: Een doelpunt van de aanvoerder, nadat een schot van Jeroen Vogels nog gekeerd werd. Jasper van Dijk ramt de 5 – 0 in het doel.

85-ste? minuut: Een bekeken schot met een curve naar de bovenhoek van Ricoberto Luijando. Hij brengt de eindstand op het scorebord. 6 – 0.

Nog geen kampioenschap. Aanstaande zaterdag 14 mei wordt dat beslist. Het devies voor de mannen van de zaterdag:

Nog maar een keer winnen, dan is het kampioenschap binnen.

Het kampioenfeestje van zaterdag 2 kon na de wedstrijd echt losbarsten met muziek, zon, drank, en spetteren en spatten in een plastic opblaasbadje met water. Terug naar de tijd van het Naaldrakkertje.

J.v.d.M