Home » Junioren » Verslagen » Westlandia JO12-1 – VFC JO13-1

Westlandia JO12-1 – VFC JO13-1

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 22 augustus 2017
Westlandia JO12-1 – VFC JO13-1

Zaterdag 19 augustus was het dan zo ver. Het officiële debuut van Westlandia JO12-1 tegen VFC JO13-1 . Met de ingang van seizoen 2017-2018 gaat de JO12-1 in een eigen competitie spelen.   Het team staat onder leiding van Guido Eskinasi. De wedstrijd was het eerste duel dat gespeeld werd op het vernieuwde kunstgras van veld 5. Het was daarmee dus een dubbele primeur voor RKVV-Westlandia.  De JO12 begon de wedstrijd goed met degelijk verdedigend voetbal. Je kon zien dat hier al wat trainingsarbeid aan besteed was. Er werden namelijk weinig kansen weg gegeven aan de tegenstander.  Door aanvallende impulsen werd de verdediging van VFC onder druk gezet. In de 22e minuut betaalde dit zich uit, door een prima combinatie viel de bal uiteindelijk in het doel van VFC. Na 30 minuten voetbal was het rust en gingen de teams naar de kleedkamer. Na de rust ging VFC op zoek naar de gelijkmaker en de verdediging moest alle zeilen bij zetten om dit te voorkomen. Na 10 minuten kreeg de JO12 weer meer grip op de wedstrijd omdat ze wederom via een klutsbal de 2-0 scoorden. 5 minuten later viel zelfs de 3-0 en had de JO12 een comfortabele voorsprong. In de laatste minuut redde VFC de eer door uiteindelijk de 3-1 te scoren. De JO12-1 heeft laten zien dat ze op de goede weg zijn en laat de competitiestart maar komen.

De scheidsrechter