Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag Westlandia JO10-1 - Zwaluwen JO10-1

Wedstrijdverslag Westlandia JO10-1 - Zwaluwen JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zaterdag 09 september 2017

Datum: 02-09-2017
Uitslag: 10-3

Vandaag mogen we weer voor het "echie" na een reeks van oefenwedstrijden. De voorbereiding is deze zomer weer op tijd gestart om de jongens klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Het team JO10-1 bestaat grotendeels uit spelers van de succesvolle F1 van afgelopen jaar. Uit dit team hebben Fedde en Jack na vorig seizoen de overstap gemaakt naar Sparta Rotterdam. Gelukkig hebben we deze twee toppers kunnen vervangen door twee andere toppers, namelijk Camiel en Dani.

Vandaag staat de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Voor het eerst in de historie van Westlandia spelen we met een team onder de 10 jaar, oftewel JO10-1. De benaming blijft even wennen. Voor degene die graag vasthouden aan de nostalgie, het is het team met alleen 1e jaars E-spelers. Dit betekent ook dat onze tegenstanders van dit seizoen uitsluitend bestaan uit 1e jaars E-spelers. Wellicht zijn deze hervormingen de opmaat naar de broodnodige successen van het Nederlandse voetbal op WK 2030. Laten we eerst maar starten met onze eigen successen.

Afgelopen week is er definitief gekozen voor de huidige teamsamenstelling. Dit betekent blije en opgeluchte jongens, maar ook teleurgestelde jongens. Het technische hart is samengesteld om het team tot een homogene massa te kneden. Ruben Hartman neemt de trainingen en de coaching op zich. Onze leider Wilco is ook van onschatbare waarde. Wat exact zijn rol is, is het best bewaarde geheim op en rond de voetbalvelden. Onze vaste fluitist Perry is ook present alsmede alle enthousiaste ouders. Dit belooft weer een heerlijk voetbalseizoen te worden. Het team bestaat uit Camiel, Dani, keeper Dean, Ibrahim, Steijn, Sten, Tijs en Toine. Helaas is vandaag onze keeper Dean afwezig vanwege een blessure. Gelukkig hebben we een waardige vervanger achter de hand. Toni verdedigt vandaag het doel. Tegenstander van vandaag is Zwaluwen JO10-1. 

We beginnen voortvarend aan de wedstrijd. Direct vanaf aftrap verdienen we de eerste corner. Ook meteen het eerste doelpunt is een feit. Uit de corner zorgt Sten met een bekeken kopbal voor de 1-0. De kop is eraf. De volgende kans dient zich aan. Met een goede actie weet Tijs de bal goed klaar te leggen voor Sten. Zijn schot wordt geblokt. De bal verdwijnt hoog de lucht in. Met een omhaal probeert Ibrahim te scoren. De bal vliegt rakelings over. We beginnen lekker aan de wedstrijd. Wederom volgt er een fantastische combinatie. Tijs breekt door vanaf het middenveld. Zijn heerlijke schot eindigt op de lat. Ondanks het overwicht in kansen krijgen we toch de 1-1 om de oren. Een ver schot Zwaluwen is lastig te verwerken door keeper Toni. Met een wonderlijke stuiter verdwijnt in het doel: 1-1. Dat is een domper voor de jongens. Zeker na de goede start. Zonder zelf groots te voetballen krijgen we wel de ene kans aan de andere kans. Onze schoten zijn nog niet zuiver genoeg of de keeper staat in de weg. Dan volgt er een goed pass van achteruit op de vrijstaande Camiel. Alleen voor de keeper maakt hij geen fout. Zijn schot verdwijnt op geweldige wijze in de bovenhoek: 2-1. Lang van de voorsprong kunnen we niet genieten. Twee keer knipperen met de ogen en het balletje ligt aan de andere kant in het net. Een foute terugspeelbal van Toine wordt opgepikt door de spits van Zwaluwen. Ongehinderd kan hij de 2-2 aantekenen. We moeten weer op jacht naar de voorsprong. Na wat kleine kansen niet verzilverd te hebben wordt Camiel wederom goed ingespeeld door Sten. Met een slimme beweging frommelt hij zich langs de tegenstander. Met een heerlijke poeier weet hij de 3-2 tegen de touwen te schieten. Vlak voor de rust vliegt ook de 4-2 erin. De voorzet van Toine is op maat voor Ibrahim. Met een kopbal zorgt hij voor de comfortabele ruststand van 4-2. 

Na de rust begint het vertrouwen te groeien bij de jongens. Het resulteert in verzorgder veldspel en wederom vele kansen. Dit blijkt ook uit het verdere scoreverloop. Het enige kritiekpuntje is dat we te veel kansen onbenut hebben gelaten. Na goed druk zetten op de tegenstander weten we de bal goed te ontfutselen. Opnieuw wordt Camiel in stelling gebracht en met zijn derde doelpunt van de dag maakt hij de 5-2. Zwaluwen moet het doen met wat kleine kansen. Een schot wordt gepareerd. Vanuit de rebound weet de tegenstander de bal niet tussen de palen te krijgen. Het blijft vooralsnog 5-2. Ook Sten laat vandaag van zich horen. Met zijn tweede kopdoelpunt van de wedstrijd maakt hij de 6-2. En weer uit een corner.

Naast het maken van doelpunten blijkt Camiel over meer exceptionele kwaliteiten te beschikken. Onze tegenstander kon zijn kwaliteiten ook erg waarderen. Tot twee keer toe weet Camiel zekere doelpunten om te toveren tot geen doelpunten. Hij blijkt op de lijn een grote sta-in-de-weg te zijn voor onze eigen jongens. De schoten van zijn eigen ploegmakkers Dani en Ibrahim werden door hem vakkundig uit de goal gewerkt tot grote hilariteit van de ouders. Of probeerde hij hiermee zijn eigen topscoorderstatus veilig te stellen? We zullen het nooit weten.

Aan de andere kant krijgen we nog een doelpunt om onze oren. Een verre uittrap van de keeper wordt niet goed ingeschat door Steijn. Met een harde stuit vliegt de bal over hem heen. Ondanks een flinke achtervolging weet de oplettende aanvaller uit handen van Steijn te blijven. De tegenstander maakt geen fout en zorgt voor de 6-3. Deze kleine tegenvaller weet niet te voorkomen dat we binnen een paar minuten de score snel opvoeren. Binnen een mum van tijd maken we nog vier doelpunten. Tijs zorgt voor de 7-3 en 8-3. Ibrahim zorgt met zijn tweede van de dag voor 9-3. Het slotakkoord is wederom voor Tijs. Vanuit de scrimmage is hij er als de kippen bij om met zijn derde doelpunt de 10-3 het scorebord te zetten. Onze leidsman Perry vindt het welletjes. Hij fluit af voor het eindsignaal. De eerste winst is een feit, waarbij we met name de tweede helft goed voetbal lieten zien. Dit smaakt naar meer.

De tegenstander van volgende week is onze toekomstige competitiegenoot Excelsior Maassluis. Zij hebben hun eerste bekerwedstrijd ook winnend afgesloten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot volgende week.

 

Deel dit artikel met je vrienden