Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag JO10-1 - PPSC JO10-1

Wedstrijdverslag JO10-1 - PPSC JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 31 oktober 2017

Datum: 28-10-2017
Uitslag: 3-4

Vandaag spelen we tegen PPSC uit Schiedam. Tweeënhalve week geleden hebben we onze laatste wedstrijd gespeeld tegen VOC. Hier werd een gelukkig gelijkspel behaald. Een gestolen punt zou je het kunnen noemen. Vorige week kwam het VTT-toernooi te vervallen. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd het toernooi afgelast. Uiteraard is er afgelopen weken fanatiek doorgetraind. PPSC is een onbekende tegenstander voor onze jongens. Onze tegenstander uit Schiedam is laat toegevoegd aan de competitie. Door hun goede bekerprestaties hebben ze eigenhandig de promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Een ploeg in vorm dus. Zij spelen vandaag pas hun tweede competitiewedstrijd. Vandaag is Camiel geblesseerd afgehaakt. De man in vorm is is ook in de groei. De groeipijnen spelen hem parten. Hij wordt vandaag vervangen door Fabian uit JO10-2. 

Het is duidelijk dat we een fysieke ploeg tegenover ons hebben staan. Het is dus zaak de duels te vermijden en voetballend de boventoon te voeren. In de beginfase zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Eerste kleine kans volgt uit een corner. Na een scrimmage voor het doel weet de tegenstander de bal uiteindelijk weg te werken. De volgende kans is voor Tijs. Hij krijgt de bal voor zijn minder sterke rechtervoet. Zijn dappere poging stuit op de keeper. Ook in de rebound moet hij het met rechts wagen. Wederom de bal op de keeper. De daaropvolgende corner wordt genomen door Toine. De kopbal van Steijn verdwijnt via de lat over het doel. Het blijft vooralsnog 0-0. Wederom een corner. Ibrahim neemt een korte corner op Dani. Vanaf randje strafschopgebied bedenkt Dani zich geen moment. Zijn vlammende schot wordt slecht gecontroleerd door de keeper. In de rebound is Tijs er als de kippen bij: 1-0. Na de voorsprong krijgen we meteen de kans om de voorsprong te verdubbelen. De bal wordt goed onderschept door Sten. Zijn pass op Ibrahim wordt in één beweging doorgespeeld op Tijs. Zijn schot wordt gepakt door de keeper. De volgende kans dient zich alweer aan. Een vrije trap van Dani wordt strak voorgegeven. Steijn probeert het met een omhaal. Maar hij mist. Toine krijgt de herkansing, maar zijn schot gaat net over. Na een paar goede kansen gemist te hebben krijgen we de gelijkmaker om onze oren. Een corner van PPSC wordt bij eerste paal goed ingekopt. Onze keeper Dean is kansloos: 1-1. Bijna worden we weer verrast door PPSC. Dean weet ons te behoeden voor een achterstand. Op een goed schot van PPSC anticipeert Dean even goed. Inmiddels zitten we in een fase waarin we meer moeite hebben om het spel te maken. Het spel begint slordigheden te vertonen. Juist in deze fase weet PPSC te profiteren. We krijgen de bal achterin niet goed weg. Zij maken hier dankbaar gebruik van. We staan 1-2 achter. Bijna hebben we de gelijkmaker te pakken. Een foutieve terugspeelbal kan niet afgestraft worden door Ibrahim. In plaats van de gelijkmaker krijgen we vlak voor rust zelfs de 1-3 om de oren. Een voorzet kan nog weggewerkt worden. De afvallende bal wordt hard en goed ingeschoten. Dean is kansloos op dit mooie schot: 1-3. Na deze grotere achterstand heeft Toine de mogelijkheid deze te verkleinen. Zijn schot wordt uit de kruising getikt door de keeper. Ook Ibrahim krijgt voor rust nog een goede mogelijkheid. Ook deze wordt gekeerd door de keeper. We gaan rusten met een 1-3 achterstand. De kansenverhouding ligt daarentegen op 8-4 voor ons. Maar daar win je geen wedstrijden mee. Het zal na rust toch beter moeten. 

We starten na de rust in een gewijzigde basisformatie. Er wordt een verdediger opgeofferd voor een extra middenvelder. We moeten nog eerder druk zetten op de tegenstander. Dit heeft ons al eerder succes opgeleverd. Meteen na de rust levert het ons de eerste kans op. Deze wordt door Dani vrij voor de keeper naast geschoten. Ook de tweede kans is voor Dani. Dit keer is de keeper de grote sta-in-de-weg. Dat is niet voor het eerst en ook zeker niet voor het laatst in deze wedstrijd. De kansen stapelen zich nu in rap tempo op. Een schot van Ibrahim kan door de keeper met de vingertoppen worden beroerd. De bal verdwijnt over de keeper heen. In een ultieme poging weet de keeper de bal voor de lijn uit het doel te ranselen. Uiteindelijk valt dan toch de verdiende aansluitingstreffer. Uit een corner van Ibrahim jaagt Sten de bal met het hoofd de kruising in: 2-3. Er is nog genoeg tijd over voor meer. Dat beseffen de jongens dondersgoed. De bal wordt vliegensvlug uit het doel gehaald om op jacht te gaan voor de gelijkmaker. Daar is deze ook bijna. Wederom een heerlijk afstandsschot van Dani. De bal stuitert via de onderkant van de lat weer het veld in. Onze scheidsrechter Perry concludeert dat het geen doelpunt is. Ook de videoscheidsrechter hoeft niet ingeschakeld te worden. Helaas geen doelpunt! We gaan volle bak. We moeten ook om überhaupt aanspraak te maken op minimaal één punt. Of zelfs meer. De gelijkmaker komt er dan toch. Via een pass van Toine op Tijs komt de bal terecht bij Ibrahim. Waar het de hele wedstrijd met zijn uitstekende rechterbeen niet lukt, lukt het nu met zijn linker: 3-3. Ook nu hebben de jongens haast. Wederom wordt de bal snel uit het net gehaald. Ze zijn klaar om op jacht te gaan naar de drie punten. Heerlijk deze beleving! Aan de kansenregen komt voorlopig geen eind. Tijs heeft bijna de voorsprong op zijn slof. Hij weet alleen een afzwaaier te produceren. De grootste kans is voor Toine uit een corner. Zijn kopbal weet op miraculeuze wijze de doellijn niet te passeren. Wederom is de keeper de boosdoener. Uiteindelijk krijgen we de deksel op de neus. Een kort genomen corner van PPSC wordt vanaf randje strafschopgebied in één keer in het dak van het doel geschoten. Verdedigers kansloos, keeper kansloos: 3-4. Na het debacle van de tegentreffer houden de mannen nog moed op een goede afloop. Dani krijgt een vrije kans voor de keeper. Zijn schot wordt gekeerd. Ook Toine waagt nog een schot. Andermaal ligt de keeper opnieuw in de weg. Inmiddels zijn ze in Schiedam een klein standbeeldje aan het beeldhouwen voor deze man. Zou het ons dan toch lukken? Een allerlaatste voorzet van Tijs op Ibrahim. Waar hij de hele wedstrijd niet gelukkig is in de afronding lukt het hem deze keer ook niet. Met links krijgt hij niet genoeg kracht achter de bal. Het kansenfestival is nu echt ten einde. De wedstrijd wordt beëindigd door onze goed leidende scheids Perry. De eindstand van 3-4.

Ondanks de nederlaag hebben beide teams een erg vermakelijke wedstrijd op de mat gelegd. Bij ons ontbrak het vandaag aan scherpte. Met name voor het vijandelijke doel. Wij eindigen de wedstrijd met een kansenverhouding van 20 tegen 8. Maar we eindigen ook met lege handen. We lopen vandaag tegen onze tweede nederlaag aan. Wederom een nederlaag die onnodig is geweest. Volgende week mogen we in de herkansing tegen De Betrokken Spartaan. De dag erna spelen we op zondag thuis tegen Sparta JO9-1. Dit wordt een weerzien met oud-Westlandiaan Milo van Marrewijk. We kijken nu al uit naar komend weekend.

Deel dit artikel met je vrienden