Home » Junioren » Verslagen » HBS JO10-1 - JO10-1

HBS JO10-1 - JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zaterdag 02 december 2017

Datum: 25-11-2017
Uitslag: 1-2

Vandaag staat de topwedstrijd tegen virtueel koploper HBS op het programma. Zij zijn nog ongeslagen deze competitie. HBS is een goede bekende van vorig jaar. Na een hevige strijd trokken wij uiteindelijk aan het langste eind voor het kampioenschap. Nu lijken de rollen omgedraaid te zijn. Na vorige week de winst gepakt te hebben tegen HVV hopen we vandaag voor een stunt te zorgen. We zijn niet ongeschonden uit deze strijd gekomen. Dani en Steijn hebben knieklachten. Tijs is afgelopen week ziek geweest. Helemaal okselfris is hij nog niet. Gelukkig hebben we Marijn weer binnen onze gelederen. Hij mag meteen in de basis beginnen. Ook moeten we het zonder coach Ruben doen. Gelukkig is Lars bereid gevonden om vandaag de plek van Ruben in te nemen. Lars is tijdelijk weer terug van zijn stage in het buitenland. 

De eerste kleine kansjes zijn voor HBS. Onze eerste kans is voor Marijn. Na een goede combinatie met Tijs belandt zijn schot naast het doel. Vanaf het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat HBS zijn zaakjes beter voor elkaar heeft dan wij. Gelukkig hebben we in moeilijke tijden altijd nog onze keeper Dean. Met een goede redding weet hij HBS van het scoren te houden. Wij kunnen er slechts een handvol kansjes tegenover zetten. De grootste kans is wederom voor HBS. Een corner van HBS belandt op de paal. In tweede instantie weten we de bal weg te werken. Met kunst- en vliegwerk weten we in deze fase de stand op gelijke hoogte te houden. Onze grootste kans komt op naam van Camiel. Hij wordt na een combinatie tussen Toine en Ibrahim keurig vrijgespeeld. Alleen voor de keeper mist Camiel z’n vizier de scherpte. De keeper kan redding brengen. De corner levert ons niets op. Aan het einde van de eerste helft krijgen we iets meer grip op de wedstrijd. Desondanks blijft HBS de bovenliggende partij. Hun veld- en combinatiespel is verzorgder. Ondanks deze achterstand gaan we toch met 0-0 de rust in. 

Na de rust beginnen we goed aan de tweede helft. De eerste kans is voor ons na een mooie aanval. De rust lijkt ons goed gedaan te hebben. We zitten beter in de wedstrijd. Toch moeten we noodgedwongen wisselingen in de formatie doorvoeren. De kleine pijntjes beginnen zich te wreken. Ondanks de wijzigingen komen we verrassend op een 0-1 voorsprong. Marijn, inmiddels rechtsachter gepositioneerd, stuurt Tijs de diepte in langs de zijlijn. Hij weet zich met de bal aan de voet los te schudden van de tegenstander. Na een goede dribbel vindt hij bij de tweede paal Camiel. Ditmaal staat zijn vizier wel op scherp. Tegen de verhoudingen in staan we op voorsprong: 0-1. Direct na onze voorsprong komt HBS bijna op gelijke hoogte. Wederom voorkomt Dean een doelpunt. Hij weet een prachtig schot evenzo subliem uit de kruising te tikken. Een geweldige redding. Helaas valt uit de corner alsnog de gelijkmaker. De boomlange HBS-speler kan ongehinderd inkoppen. Dit keer is zelfs Dean kansloos: 1-1. Na de gelijkmaker ontstaat zich een mooi voetbalgevecht. Ondanks de vele kleine pijntjes strijden de mannen voor wat ze waard zijn tegen een goed voetballende tegenstander. Het levert ons zelfs een nieuwe voorsprong op. Wederom staat Marijn aan de basis van het doelpunt. Hij stuurt met een schitterende steekbal Ibrahim richting het vijandelijk doel. Hij kan ongehinderd alleen op de keeper af. Ibrahim maakt geen fout en schuift de bal langs de keeper het doel in: 1-2. Met de drie punten in het vooruitzicht begint de spanning hoog op te lopen. Met name bij het meegereisde publiek. Zouden we de drie punten uit het vuur kunnen slepen? Er ontstaan nog een paar hachelijke momenten voor ons doel. Gelukkig weten we uiteindelijk stand te houden. Zodoende nemen we de drie punten mee naar huis. Wederom een goed begin van de zaterdagochtend. 

Na het laatste fluitsignaal is iedereen het over eens dat het een “gestolen” overwinning is. Maar ook hiervoor krijg je drie punten en deze schrijven we met alle liefde bij. In begin van dit seizoen ontvingen wij de complimenten voor onze strijdwijze. De laatste weken moeten we, ondanks de overwinningen, de complimenten laten aan onze tegenstanders. Hopelijk weten de jongens en de technische staf het doordachte veldspel weer eigen te maken.

Deel dit artikel met je vrienden