Home » Junioren » Verslagen » Westlandia O12 voltooit “the tripple”

Westlandia O12 voltooit “the tripple”

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 17 juni 2018
Westlandia O12 voltooit “the tripple” Westlandia O12 voltooit “the tripple”

Na het winnen van de KNVB beker en het binnenhalen van het kampioenschap, stond er op zaterdag 16 juni nog één prijs op het spel die binnen te halen viel. Op Velo tegen het altijd lastige ’s-Gravenzande werd gestreden om de Haaglanden Cup. ‘s –Gravenzande had alles uit de kast gehaald om hun enige kans op een prijs om te zetten in winst. Zij hadden de keuze gemaakt door (een) vast in O13 spelende O12 speler(s) op te stellen, wat overigens volstrekt legaal is in de Haaglanden Cup. De begeleiding van Westlandia had gekozen dit niet te doen en de “vaste 13” de klus te laten klaren. Vooraf waarschuwde Revy nog voor het bespelen van die “extra gevaren”. Na drie minuten spelen brak Lars door, omspeelde zijn man, die niet anders kon doen dan hem neerleggen. De scheids legde de bal op de stip die door Mitch netjes werd afgemaakt. S-Gravenzande koos deze wedstrijd voor het 4-4-2 systeem met 2 snelle spitsen. Na de 1-0 kon Westlandia even rustig kijken hoe dit te bespelen. De ijzersterke verdediging met Finn G, Kick, Jayson en Lorenzo paste zich moeiteloos aan en hoefde slechts een enkele kans weg te geven; waarbij keeper Youp handelend kon optreden. Zelfs tegen een 4 mans middenveld, waren Guus, Milan en Mitch de baas, waardoor we met Delano, Justin en Lars geregeld gevaarlijk konden worden.

Na rust, het zelfde spelbeeld, met de ingevallen Fabio. Een spannende wedstrijd, waarin Westlandia de lakens uitdeelde. Wederom werd Lars weggestuurd, wurmde zich langs 2 man en werd tegen de grond gewerkt. Mitch schoot ook deze feilloos binnen. Gravenzande kon weinig daar weinig tot niets tegenover stellen op één momentje na. Bij de rand van de 16 kon Youp de bal net niet voldoende wegtikken, waardoor hij in tweede instantie een overtreding maakte. Westlandia bleef rustig want wist dat Youp penalties kan stoppen, zoals eerder in de KNVB beker. Nu weer schatte Youp de bal goed in en kon hem stoppen. Toen Milan de 3-0 van afstand binnen schoot was het gedaan. Gelukkig kon Finn V nog even invallen en werd afscheid genomen van Mitch van Beek die komend seizoen de kleuren van Ado verdedigt met een heuse publiekswissel.

Als je drie prijzen pakt kun je met recht zeggen dat je dit seizoen de beste bent geweest; een seizoen om nooit te vergeten…….