Home » Nieuws » Gerard de Vreede (67) overleden

Gerard de Vreede (67) overleden

📁 Nieuws 📅 zondag 22 oktober 2017
Gerard de Vreede (67) overleden Gerard de Vreede (67) overleden Gerard de Vreede (67) overleden

Westlandiaan Gerard de Vreede (67) overleden

Westlandia werd opgeschrikt door het bericht van overlijden op zaterdag 21 oktober van Gerard de Vreede. De vereniging verliest een clubicoon. Gerard de Vreede (67) tobde al langer met zijn gezondheid en werd maandag 25 september opgenomen in het HagaZiekenhuis met hart- en longklachten. Nadat schimmel op zijn longvlies was ontdekt, kreeg Gerard zware medicijnen.
Na zijn periode als actief voetballer diende De Vreede Westlandia vele jaren als wedstrijdsecretaris senioren. Hij werd in 2008 benoemd tot Lid van Verdienste. Gerard verzorgde ook mede de catering in de bus bij uitwedstrijden en viel op met zijn messcherpe analyses, waarbij niemand werd gespaard. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Quick was er ter nagedachtenis één minuut stilte. Westlandia speelde met rouwbanden om en maakte met 2-2 een einde aan een reeks van zeven nederlagen op rij.

De vereniging verliest een markant Westlandiaan. RKVV Westlandia is Gerard de Vreede veel dank verschuldigd. Nooit werd tevergeefs een beroep op hem gedaan. Hij had zijn eigen zaken altijd uitstekend op orde en volgde dat dit ook een ander lukte.

Tijdens het Voetbalgala werd Gerard in juni van dit jaar in het zonnetje gezet als Vrijwilliger van het jaar. Hij genoot. En wij met hem.

Zodra er meer duidelijkheid is over de mogelijk tot condoleren, wordt dit bericht verder aangevuld.