Home » Nieuws » IN MEMORIAM GERARD DE VREEDE

IN MEMORIAM GERARD DE VREEDE

📁 Nieuws 📅 maandag 23 oktober 2017
IN MEMORIAM GERARD DE VREEDE

*22-12-1949                                                                             † 21-10-2017

Zaterdag 21 oktober werd onze vereniging opgeschrikt met de trieste mededeling dat Gerard de Vreede die dag op 67 jarige leeftijd was overleden.

Sinds 25 september werd hij behandeld in het Haga ziekenhuis, alwaar hij moest aansterken om een hartoperatie te ondergaan. Ook zijn longen waren niet in orde.

In 1961 werd Gerard lid van Westlandia waar hij alle juniorenteams doorliep en in 1967 tot de senioren toetrad. Daar werd hij tot keeper opgeleid en Gerard bracht het behoorlijk ver. Vaste keeper van Westlandia 2 en diverse malen keeper van het eerste team, hij stond zijn mannetje en een spits was niet zo maar langs hem.

Tijdens de jaarvergadering van 2008 werd hij tot lid van verdienste benoemd.

Ook was hij jarenlang wedstrijdsecretaris van de senioren, hetgeen betekende dat hij voor alle teams zorgde voor een scheidsrechter en jaarlijks met alle teams om de tafel zat om, van alles rond het voetbal te bespreken en te regelen voor het nieuwe seizoen.

Ook was hij commissaris van ontvangst op zondag en ontving de gasten en hun vertegenwoordigers.

Vele jaren zorgde hij voor het 1e zondag-team opdat zij tijdens de soms lange reizen niets tekort kwamen, een broodje en een drankje werd voor de wedstrijd klaargemaakt en in de bus meegenomen en verorberd.  

56 jaar was hij lid van onze vereniging.

In 2017 werd Gerard op het Unicum Westlands voetbalgala gekozen tot vrijwilliger van het jaar, hetgeen hem de mooiste glimlach ontlokte, ooit van hem gezien.   

Zijn overlijden werd voor de wedstrijd Quick-Westlandia op zondag 22 oktober, met een minuut stilte herdacht en de hele wedstrijd speelde Westlandia met rouwbanden.

Donderdag 26 oktober zal er bij de club een rouwkamer worden ingericht in de kleine kantine waar Gerard met op de achtergrond de bekerkast, staat opgebaard. Bekers die hij mede verdiend heeft in zijn actieve voetbaljaren.

Als eerbetoon aan Gerard voor alles wat hij voor Westlandia heeft betekend is het bestuur tot dit besluit gekomen en iedereen kan daar de familie vanaf 19.00 uur zijn condoleances aanbieden.

In de grote kantine is er die avond gelegenheid om bij een kop koffie of thee met elkaar Gerard te gedenken, elkaar te ontmoeten en te steunen.

Wij bewaren aan Gerard de herinnering als een man die alles voor de club over had, op zijn manier alles regelde en trachtte ook anderen te bewegen zijn zienswijzen te volgen.

Moge zijn familie Gerard herinneren als een man met een gouden hart, die met hart en ziel aan zijn kluppie RKVV-Westlandia was gehecht en er alles voor deed.

Vaarwel Gerard. 

Namens het bestuur van RKVV-Westlandia,

Ton Ballering   

Deel dit artikel met je vrienden