Home » Nieuws » Ter ere van Geert de Vreede.

Ter ere van Geert de Vreede.

📁 Nieuws 📅 vrijdag 27 oktober 2017
Ter ere van Geert de Vreede.

Heel veel Westlandianen kwamen op donderdagavond 26 oktober naar hun clubgebouw om afscheid te nemen van Geert de Vreede. Het was een even indrukwekkend als ongedwongen eerbetoon aan de man die in 1961 kwam voetballen bij Westlandia en nooit meer is weggegaan.

Geert stond opgebaard in de kleine kantine, voor de grote prijzenkast  met rond kist een witte bloemenzee en op kist een foto van Geert met een brede glimlach, een spel kaarten en een sudoku-boekje met pen. Op weg naar de kist stond een rij broers en zussen zwagers en schoonzussen van jong naar oud. Met broer Jan pal naast de kist.

Indrukwekkend was de grote opkomst van al die Westlandianen. Er stond vanaf 19.00 uur een lange rij wachtenden, die maar niet korter werd.’ Dit is ook Westlandia’, zei Theo Schalke.

Indrukwekkend was het scorebord. Als je kwam aanlopen keek  een levensgrote Geert de Vreede je  met een tevreden glimlach aan.

Geo van de Wilk zag dat het goed was. Hij vertelde hoe de familie maandag opbelde met het ongewone verzoek of de condoleance bij Westlandia mocht plaats vinden, want in de aula van de Woerdtuinen was het niet mogelijk. In een kort overleg met Jan de Bruin had die gezegd: ’Natuurlijk doen we dat’.

Ongedwongen was het eerbetoon. Van jong tot oud,  van selectie tot technische staf, van voetballer tot kantinemedewerker, iedereen was er  om afscheid te nemen van Geert de Vreede.

Edwin Grünholz zei: ‘We gaan hem nog missen in de bus. We gaan hem serieus missen.’ Gerard was verantwoordelijk  voor de catering in de spelersbus bij de uitwedstrijden. Dat verzorgde hij altijd tot in de puntjes.

Om even na half negen reed Geert met de lijkwagen onder luid applaus van veel Westlandianen weg van de kantine. Voor de laatste keer. De mooie lach op het scorebord bleef achter en blijft in onze herinnering.

JvdM