Home » Nieuws » IM Hen Schelvis (77) en rouwkaart

IM Hen Schelvis (77) en rouwkaart

📁 Nieuws 📅 maandag 30 oktober 2017

23 augustus 1940 - 29 oktober 2017: Hen Schelvis

Een Westlandiaan in hart en nieren is niet meer.

Afgelopen zondag 28 oktober overleed oer-Westlandiaan Hen Schelvis op 77-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid die zich in het voorjaar van 2014 inzette.

Hen was een fanatiek supporter van zijn kinderen, kleinkinderen en het eerste zondagelftal, waarvan hij meer dan 10 jaar de catering verzorgde samen met zijn voetbalvrienden Koos Ballering en de vorige week overleden Gerard de Vreede. Samen met hen voorzag hij spelersgroep en begeleiding van een natje en een droogje bij de soms verre uitwedstrijden in de hoofdklasse. Hij genoot zo van zijn club die in deze jaren grote successen vierde, met als absolute hoogtepunten het kampioenschap in de hoofdklasse in 2009 en 2016.

Zijn actieve carrière als voetballer bracht hem niet verder dan het vijfde elftal, waar zijn vader Leo en zijn oom Cees in de dertiger jaren deel uitmaakte van het vlaggenschip. Hierna ging hij als vrijwilliger bij de club aan de slag, iets wat hij tot voor kort bleef doen. Begonnen als jonge jongen bij de fietsenstalling op het oude terrein op de Langebroekweg was hij jeugdleider, lid van begeleidingsstaf van de seniorenselectie en grensrechter van het eerste en tweede elftal.

In de zomerperiode zette hij samen met een ander clubman pur sang, Piet Schermer, de velden uit en trok hij de eerste krijtlijnen op de groene weiden voor de start van een nieuw voetbalseizoen. Ook voor het schoonmaken van de kleedkamers draaide hij zijn handen niet om.

Samen met onze moeder, zijn vrouw An, dochter van Daaf van den Berg tevens eerste elftalspeler in de jaren 30 en zoon van oud-voorzitter Arie van den Berg. An overleed nog veel te jong op 46-jarige leeftijd in de zomer van 1990. Dat was een hele grote schok, maar Hen heeft nooit bij de pakken neergezeten.

Hij vond bij de club van groen en wit vriendschap en gezelligheid.

Vele jaren draaide hij KVO op zaterdag en was hij kantinemedewerker. De laatste actieve rol die hij vervulde was het turven van het aantal gespeelde wedstrijd van de eerste elftalspelers. Daarnaast verrichte hij nog meer hand- en spandiensten voor zijn zo geliefde Westlandia. Begeleidingsstaf Haarlem Cup, commissielid Eurosportringtoernooi en bezorging van de Westlandiaan, samen met zijn gezin. Hoeveel wedstrijden zal hij het scorebord wel niet bediend hebben? Hoeveel vlaggen zal hij gehesen en gestreken hebben?

De laatste jaren moest Hen steeds vaker verstek laten gaan op de club. Doordeweeks lukte het al niet meer en spaarde hij zijn krachten voor het weekend, om zijn kleinkinderen te zien voetballen op De Hoge Bomen.

Het deed hem pijn dat hij het biertje in de 3e helft aan zich voorbij moest laten gaan. Het wekelijkse ritueel van even nababbelen met vele voetbalvrienden jong en oud.

Trots als een pauw was hij toen hij door oud-voorzitter Stefan Kester in 2015 benoemd werd tot Lid van Verdienste, net als toen hij op de afgelopen Algemene Ledenvergadering het speldje voor 60 jaar lidmaatschap opgespeld kreeg.

Wij verliezen een betrokken, liefdevolle vader en opa. De club verliest een groot clubman in Hen Schelvis.

Een groot Westlandiaan is niet meer...

Namens de familie, Ron Schelvis.