Home » Nieuws » Sponsorgroep volgde de laatste dagen van het trainingskamp zondagselectie

Sponsorgroep volgde de laatste dagen van het trainingskamp zondagselectie

📁 Nieuws 📅 woensdag 10 januari 2018

Aad Bransen, Arend van der Pols, Arthur van der Goes, Gerard van der Meijs, Hans Bos, Hans van der Valk, Jelle Tetteroo, John Dame, Marcel Duijvestijn, Peter van der Wilk, Peter Verbeek, Peter Vijverberg, Richard van Schie, Stefan Kester en Ted Vollebregt volgden Westlandia op trainingskamp in Benidorm vanaf vrijdag 5 januari om vervolgens maandag 8 januari weer terug te keren. Voorzitter Geo van der Wilk behoorde aanvankelijk ook tot het deelnemersveld, maar moest helaas, maar begrijpelijk, andere prioriteiten stellen en moet het nu langs de kant met de verhalen doen.

Het was een bont gezelschap met een enkele debutant. Samenvattend: het werd weer een trip waarover nog lang met plezier kan worden teruggekeken. Daar waar de selectie inspanning en ontspanning combineerden, was het voor de leden van de Business Club vooral ontspanning. Het was kort, maar krachtig en in ieder geval voor herhaling vatbaar.

De reis begon ideaal met ruim een uur vertraging. Koren op de molen voor Aad Bransen, die nu in Rotterdam al kon starten met het nuttigen van een biertje. Een enkeling volgde met een watertje, maar al gauw werd het voorbeeld van Bransen gevolgd. Hoofdsponsor Hans van der Valk was rustig voor zijn doen. Hij was niet geheel fit, maar gedurende de trip knapte ook hij op en kon zich ook in Spanje op hem bekende wijze etaleren.

Laat in de avond aangekomen bij het prima hotel Melia was het tijd voor een hapje eten. De tapas hapjes vonden gretig aftrek. De volhouders gingen nog op zoek naar meer vertier en een ander gaf de voorkeur aan nachtrust. Daarom ook geen complete samenstelling meer bij het eerste ontbijt als oorzaak en gevolg van de gemaakte keuze.

Zaterdag werden de twee geplande wedstrijden bekeken. Jong Westlandia verpletterde derdeklasser vv Baardwijk met 11-3 en de hoofdmacht boog na een uur prima voetbal in het laatste deel met 2-3 voor hoofdklasser SJC. Het werd voor lief genomen omdat de focus vooral ligt op de hervatting van het seizoen, zondag thuis tegen HBS. Ons bezoek werd gewaardeerd en veel spelers en stafleden werden later op de avond weer gepasseerd toen na het nuttigen van een uitstekend vis- en vleesmaal ook andere (horeca)gelegenheden werden bezocht. Ook met regiogenoot Honselersdijk konden handen worden geschud. Mooi om de bevestiging te vernemen dat het ook trainer Piet Boon na een ingrijpende operatie goed gaat.

Zondag was het de beurt om te karten. Onder zonnige omstandigheden ging het er op de buitenbaan hard aan toe. Vooral Hans van der Valk kan er meer over vertellen. Een vlot herstel gegund. Richard van Schie bleek van alle markten thuis. Zijn scorekaart en podiumfoto vormen het bewijs.
Later die dag was het goed toeven in een op steenworp afstand van het hotel gelegen bar, waar veel werd geslikt, gepraat en gedold. Het clublogo en bedrijfslogo van Hans van der Valk stonden prominent geprojecteerd op de schermen. Hans van der Valk vond er de tijd om staf en selectie stimulerend toe te spreken en werd op zijn beurt weer, net als Marcel Duijvestijn, door erevoorzitter Stefan Kester hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken van het trainingskamp voor de selectie.

De magen werden met spelersgroep, staf en sponsorgroep gevuld bij de WOK, waarna een ieder vrij spel had om de rest van de avond en de eerste uren van de nieuwe dag te vullen.

De selectie wist waar het maandag aan toe was: er werd in de ochtenduren een laatste training afgewerkt. Voor de sponsorgroep was het tijd om de koffers te pakken. Om 14:20 uur stond vertrek vanaf Alicante op de rol. Schatbewaarder Stefan Kester had toen in de groepsapp van de sponsoren al het bericht geplaatst dat er door calculatieverschil een aardig bedrag over was gebleven. Het zal worden besteed aan de niet-selectieteams van de jeugd van Westlandia.

Op de luchthaven van Alicante deed Arthur van der Goes het gezelschap schrikken met een uitglijder, maar gelukkig kon ook hij de terugreis vervolgen.

Iedereen deed zo gedurende een paar dagen zijn eigen indrukken en ervaringen op. Het moet de aanloop zijn naar een mooi tweede deel van het seizoen. De beurt is aan staf en selectie. Dat zij niet alleen staan, bleek uit de reactie van de sponsorgroep die eveneens het vertrouwen uitsprak.

Voordat de groepsapp wordt opgeheven, nog een aantal laatste citaten in willekeurige volgde en anoniem:

‘Hartelijk bedankt dat ik weer mee mocht. Heb er enorm van genoten.’

‘Bedankt mannen, het was weer legendarisch’

‘Iedereen bedankt voor dit heerlijke weekend’

‘Man-man-man, wat een aanslag. Maar wat heb ik genoten. Leek wel tienerkamp. Thanks toppers’

‘Heb genoten van Benidorm en van jullie. Allen bedankt’

‘Bedank heren. Was weer bijna mijn dood, maar ben weer tot leven’

‘Net nog wat foto’s doorgenomen van het weekend. De beelden vertellen genoeg. Muchas gracias’